Новость из категории: Новини

На Сумщині поліція виявила та вилучила велику партію наркотичної сировини

Майже дев‘ять кілограмів сушеного коноплиння виявили білопільські оперативники в домогосподарстві 22-річного місцевого жителя. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого складає більше ста десяти тисяч гривен. В ході проведення оперативно-розшукових заходів в рамках одного з кримінальних проваджень в поле зору працівників Білопільського відділення поліції потрапив 22-річний житель містечка Ворожба, що явно перебував у неадекватному стані.

До цього часу він не мав жодних непорозумінь з законом і до кримінальної відповідальності не притягувався. Працівники поліції доправили молодого чоловіка до місцевої лікарні, де медики констатували у того стан наркотичного сп‘яніння. Отримавши дозвіл на огляд помешкання юнака, правоохоронці завітали до його оселі. І недарма – їх очікував чималий «нарковилов». В житловому приміщенні полісмени знайшли та вилучили 48 паперових пакетів з пофасованою речовиною рослинного походження, схожою на марихуану, та 6 півлітрових банок з приготованою до вживання подібною сировиною. На горищі будинку сушилися гілля та верхівки коноплі. Загалом стражі порядку вилучили майже дев‘ять кілограмів дурман-зілля, та направили свою «знахідку» на дослідження.

Як пояснив сам юнак після того, як прийшов до тями, коноплі він назбирав восени, за містом, на покинутих пустирищах, і зберігав задля власного вжитку. Правоохоронці не виключають можливості того, що чоловік міг реалізовувати марихуану наркозалежним особам, і зараз перевіряють цю версію. Щодо підозрюваного слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.3 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання наркотичних засобів без мети збуту). В тому випадку, якщо експертиза підтвердить нарковмісність вилученого, йому загрожує від п‘яти до восьми років позбавлення волі.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости