Новость из категории: Інформація

Раді вітати Аду Роговцеву на Батьківщині

Видатна українська актриса Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року в місті Глухові Сумської області. Дитинство Ади припало на військовий і післявоєнний час. Початок війни її родина зустріла в Одесі, а Парад Перемоги вони дивилися з вікон нової комунальної квартири вже в Києві. Сім'я була великою. Час був голодний і вся їжа, яка в основному складалася з сухарів ділилася порівну. Мати Ади Миколаївни рано померла, тому вона замінила її двом своїм братам.

Раді вітати Аду Роговцеву на Батьківщині

Акторський талант і творчі здібності відома актриса проявляла ще в дитинстві. Вона завжди виступала на шкільних вечорах, співала й грала у всіляких п'єсах. Тому вибір професії для неї був очевидним – у 1954 році дівчина вступила до Київського інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. У Київському російському драматичному театрі ім. Л. Українки Ада Миколаївна пропрацювала 35 років. Актриса багато грала в кіно та на сцені, гастролювала з концертними програмами та камерними театрами України. Вона була задіяна в багатьох виставах Р. Віктюка, працювала в Київському академічному театрі драми та комедії. Багато років викладала акторську майстерність у Київському інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, а також у Київському університеті культури та мистецтв на кафедрі «Дикторів і ведучих телепрограм»

В 23 роки вона отримала звання заслуженої артистки України, в 30 років стала народною артисткою України, а в 40 років - народною артисткою СРСР.

У 2007 році Ада Миколаївна була удостоєна звання Герой України. А вже через рік вона стала «Почесним громадянином міста Глухова».

21 лютого жителі та гості нашого міста будуть мати змогу познайомитися з мистецтвом відомої людини та талановитої актриси. В міському палаці культури  о 19-ій годині  відбудеться її творчий вечір  під назвою «З тими, кого люблю…» за участю Світлани Орліченко та Катерини Степанкової.

Квитки можна придбати в касі міського палацу культури. Чекаємо з нетерпінням. Сподіваємося на приємні та незабутні враження.
 
Оксана Друпп


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости