Новость из категории: Статті

Вбивчі платіжки

Нещодавно до нас звернулися мешканці двоповерхівок з Жужоми, 2 та 4, які отримали платіжки від ВЖРЕКП з сумами, що перевищують чи не вдвічі ті, які вони віддавали ще місяць тому. З’ясувалося, на суму нарахувань вплинуло збільшення «мінімалки». Керівник міського управління ЖКГ Марія СЕГЕДА також пояснила, що виплати за послуги на обслуговування багатоквартирних будинків, взагалі, можуть суттєво різнитися – все залежить, з яким підприємством укладуть угоду мешканці, та на який обсяг послуг.

Комусь тільки й потрібно, що прибирати подвір’я вряди-вгоди, та трохи полагодити підмостку, а комусь – відремонтувати дах, під’їзди, зробити утеплення. Наскільки можна зрозуміти, у випадку з помешканнями на Жужоми має місце обопільний вплив новацій у житлово – комунальному секторі, та змін у соціальній політиці уряду. А ось чим пояснити появу інших вбивчих платівок – від ПАТ «Сумиобленерго»? Переді мною – корінець квитанції з виплатою за спожиту електроенергію, отриманий у перших числах лютого споживачем з вул. Поліської. Відразу зауважу, що той не користується трьома фазами, або якимось «просунутим» електроприладдям.

Призначена до сплати сума тут, як для Глухова, зовсім не маленька – майже півтисячі гривень. Чому стільки, можна дізнатися, ознайомившись зі зверненням адміністрації згадуваної поважної установи, надрукованим на зворотному боці аркушу. Там йдеться про наступне: Постановою КМУ №591 від 23. 08. 2016 внесені зміни до Правил користування електричною енергією для населення. На вимогу зазначеної Постанови ПАТ…запроваджує новий порядок розрахунків…, а саме з 01 числа по 01 число місяця.

Тобто, у лютому споживач має заплатити за 2 місяці! Непоганий «сюрприз». Цікаво, а чому обленерго не могло попередити про нього завчасно, наприклад, у вересні? Втім, про що це ми. У монополіста свій стиль спілкування з клієнтом, який, напевне, не передбачає проявів бодай елементарної поваги до останнього.

Віталій Горностаєв

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости