Новость из категории: Новини / Новини з відео

Безпечне місто: Зафіксували квартирне пограбування (відео)

На рахунку раніше судимого 31-річного киянина, якого зловили шосткинські правоохоронці, низка дуже серйозних квартирних крадіжок, з заподіянням збитків на сотні тисяч гривень.

Безпечне місто: Зафіксували квартирне пограбування

Його цікавили виключно помешкання, де зберігалися великі суми грошей, золото, «ювелірка», дорога побутова техніка: планшети, ноутбуки, монітори, новітні телевізори. Він пробирався туди за відсутності господарів, підбираючи ключі до вхідних дверей або шляхом віджиму склопакету.

Як з’ясувалося, наслідив він не лише у Шостці, але й Глухові. Це засвідчили, зокрема, і дані відеоспостереження на об’єктах сімейного бізнесу підприємців БУЙКОВИХ. В двадцятих числах січня до них звернулася за допомогою жінка з будинку по Терещенків, 23, помешкання якої постраждало від крадія. Свого часу місцеві мешканці висловлювали невдоволення, що на об`єкті поряд встановили відеокамери: мовляв, навіщо треба, щоб хтось підглядав, що ми тут робимо! Тепер, мабуть, такий погляд на речі доведеться докорінно змінити.

Господарі перевірили записи. На вірогідний момент крадіжки камера, дійсно, зафіксувала молодика дещо дивного вигляду, з великим носом, вдягненого у теплу шкірянку та штанці піскуватого відтінку. Він декілька разів заходив до під’їзду, де знаходилася квартира жертви, потім перевіряв околиці. Перший раз провів у під’їзді трохи більше 3 хвилин, потім приблизно за стільки-ж обійшов будинок, потім зайшов ще на 2,5 хвилини, після чого постояв на вулиці.

Безпечне місто: Зафіксували квартирне пограбування

Третє «занурення» - 3,5 хвилин, потім 9-хвилинна розвідка околиць.

Безпечне місто: Зафіксували квартирне пограбування

Четверта спроба – рівно хвилина, після чого – майже півгодинна «подорож околицями», і ось, нарешті, рішучий наступ – цілих 18 хвилин. Після нього зловмисник виходив з будинку зі вкраденими речами (золото, гроші, гаджети) які вмістилися у невеликий сірий рюкзак. Загалом, щоб обчистити житло, йому знадобилася година і вісім хвилин.

Безпечне місто: Зафіксували квартирне пограбування


Даний випадок дає ще один переконливий довід на запровадження програми «Безпечне місто», яка ініційована депутатом міської ради Олександром БУЙКОВИМ.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости