Новость из категории: Інформація

Хто добровільно здав зброю звільняється від відповідальності, а хто ні – може потрапити за грати

В період часу з 04.03.2017 по 31.05.2017 на території м.Глухова та району працівниками поліції проводиться оперативно-профілактична операція по виявленню та вилученню вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, радіоактивних, хімічних біологічних, ядерних матеріалів та наркотичних засобів і прекурсорів.

Хто добровільно здав зброю звільняється від відповідальності, а хто ні – може потрапити за грати

За кілька днів проведення операції працівники поліції вже виявили у 31- річного мешканця міста 24 набої калібру 9 мм, 7 набоїв калібром 5,45 та кастет. Відносно нього слідчими відкрито кримінальне провадження за ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами, або вибуховими речовинами). Набої та кастет вилучені та направлені на експертизу.

Вкотре попереджаємо громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності. Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів, він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Поліція звертається до небайдужих громадян, якщо вам відомі  факти зберігання вищевказаних речовин, повідомляйте Глухівський відділ поліції за тел. 2-20-15 або по лінії 102. Анонімність гарантуємо. Кожне ваше звернення не залишиться поза увагою.
Тож зробіть правильні висновки, і не наражайте себе і оточуючих на небезпеку.

Глухівський відділ поліції ГУНП в Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости