Новость из категории: Інформація

Здаєш в оренду - задекларуй доходи

Шосткинська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області нагадує: якщо громадяни здають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, то доходи від здачі в оренду обов'язково треба декларувати.

Здаєш в оренду - задекларуй доходи

Закон зобов’язує громадян задекларувати доходи і сплатити податок  від здачі в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. Варто врахувати, що якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є саме орендатор. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок за ставкою 18%. Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то податок за ставкою 18% сплачує орендодавець.
Крім того, оподатковуються також доходи, отримані від здавання в прокат автотранспорту та іншого рухомого майна. Нагадаємо, що декларувати доходи, з яких у минулому році не було сплачено податків, громадян зобов’язує стаття 164 Податкового кодексу України.

Нагадуємо  громадянам, які в 2016 році здавали в оренду рухоме та нерухоме майно, що вони повинні відзвітувати про доходи. Крайній термін подання декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік 03 травня 2017 року.

Шосткинська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости