Новость из категории: Новини

Після візиту псевдолікаря пенсіонер з Глухова залишився без заощаджень

Потерпілий впустив до своєї оселі молодого чоловіка, який назвався дільничним лікарем. Після бесіди та «медичних процедур» 83-річний пенсіонер не дорахувався майже тридцяти тисяч гривен та ювілейних медалей. Працівники поліції, до яких звернувся старенький, розшукують шахрая та сподіваються на допомогу громадськості. До Глухівського відділу поліції звернувся 83-річний житель міста Глухова із заявою про те, що у нього при невідомих обставинах зникли гроші та медалі.

Працівники поліції, виїхавши на виклик, встановили всі обставини події. Як виявилось, до квартири літнього громадянина незадовго до зникнення грошей заходив невідомий чоловік, який представився дільничним лікарем. Пенсіонер пояснив, що візитер виміряв йому тиск, потім поклав на ліжко та вдягнув на живіт прилад, який ніби то стимулює роботу м’язів. За цей диво-апарат старий чоловік віддав 1000 гривень. Після чого «медик» сказав, що пенсіонерові необхідно полежати, поклавши руки на вуха, а сам, пообіцявши, що прийде з рекомендаціями щодо харчування та більш ефективного лікування наступного дня, вийшов із кімнати.

«З‘ясувалось, що після візиту псевдомедик з квартири зникли 28900 грн та вісім медалей, – говорить начальник Глухівського відділу поліції Леонід Бібік. – Значно ускладнює розшук зловмисника той факт, що саму крадіжку 83-річний громадянин виявив лише через декілька годин. Вірогідніше за все, в той час, коли пенсіонер за вказівкою «лікаря» перебував у ліжку, у самого зловмисника була можливість безперешкодно оглянути всі кімнати, що він, власне, й зробив. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 кримінального кодексу України (Крадіжка), та вживають всіх заходів по встановленню особи зловмисника».

За словами потерпілого поліцейські склали «портрет» крадія: на вигляд псевдолікарю 25-30 років, зріст 170-175 см, худорлявої статури, волосся коротке світле, зачесане назад. Був одягнений у куртку світлого кольору, сині брюки. Розмовляв літературною російською мовою з використанням медичної термінології. Під час спілкування поводив себе ввічливо, інтелігентно. Поліцейські не виключають, що за подібним сценарієм зловмисник може «працювати» і в інших населених пунктах. Тому закликають жителів області бути обачними у спілкуванні з незнайомими особами і не впускати їх до своїх осель. Якщо неочікувані візитери представляються працівниками пенсійного фонду, соцпрацівниками, медиками, співробітниками комунальних установ чи енергопостачальних компаній – слід вимагати підтверджуючі їх особи та повноваження службові посвідчення, після чого зателефонувати до відповідної установи і уточнити, чи й справді працює у них така людина.

Що ж стосується саме цього випадку, то поліція звертається з закликом до всіх небайдужих громадян, кому відома особа зловмисника або обставини скоєння злочину, повідомити про це або до найближчого відділку поліції, або на «гарячу» спецлінію «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости