Новость из категории: Інформація

Допоможемо братам нашим меншим!

У Глухові є ті, хто попри свої проблеми, робочу завантаженість, знаходять у собі сили допомагати бездомним тваринам. Вони виділяють зі свого гаманця кошти на їх лікування, забирають додому покинутих напризволяще песиків і кішечок, піклуються про них. Наразі утримують, наприклад, аж 92 собаки. Минулого року міська рада затвердила спеціальну програму роботи з безпритульними тваринами на 2016 -2020 рр. Відповідно, проводиться їх стерилізація, в тому числі й безпритульних.  

Щороку для цього з бюджету виділяється 60 тис.грн. Притулок для тварин поки нам не по кишені. Натомість запроваджено ефективну схему «вилов – стерилізація – повернення в звичне середовище ”. На думку фахівців Всесвітньої організації охорони здоров'я, це єдиний гуманний метод регуляції чисельності колишніх домашніх улюбленців. Власне, стерилізуються не лише «безхатьки», але й домашні тварини, для попередження зростання популяції нових безпритульних. Щоб не підкидали, як, наприклад, протягом 2016 року волонтерам ГО «Захист і турбота про тварин» - 296 (!) цуценят. Для них знайшли господарів, але уявіть, щоб воно б було, опинись вони на наших вулицях. Проста математика: за 7 років собака та її нащадки здатні привести до 50 цуценят, кішки - 420 кошенят. На виконання програми простерилізовано 156 тварин, в т. ч. 54 безпритульних. Вартість стерилізації однієї - 300 грн. Для порівняння: у Харкові торік це коштувало - у собаки (до 10 кг) коштувала 500, Хмільнику – 650, Херсоні – 494 грн. У випадку з безпритульною твариною це дорожче на 200грн., оскільки приплюсовуються витрати на вилов, лікування, вакцинація, годування після операції.  
 
Отже, запрошуємо власників собак і котів провести безкоштовну стерилізацію своїх улюбленців. Цього року угоду про надання цієї послуги укладено з Ніною Миколаївною СТАРЧЕНКО. Звертайтесь за необхідною інформацією за тел. 0997194349 або 22502. Також будемо дуже вдячні за будь-яку підтримку громадської організації «Захист і турбота про тварин».    Безумовно, зараз дуже важко живеться й багатьом людям, але ж тварини в цьому не винні. Будьмо людяними до них!
 
За матеріалом Управління ЖКГ та містобудування Глухівської міської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости