Новость из категории: Новини

Проведено семінар з пошуку кандидатів у патронатні вихователі

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною» затверджено Порядок створення та діяльності сім`ї патронатного вихователя. З цією метою на базі міськрайонного центру зайнятості 24 квітня в.о.директора Глухівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олена Юденич провела семінар «Сімейний патронат» для безробітних громадян, які перебувають на обліку у міськрайонному центрі зайнятості. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Учасникам семінару було детально презентовано алгоритм надання послуги патронату над дитино та спільно було розглянуто кожен із етапів.

Окрім цього, учасники детально ознайомилися із особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання, в сімейному патронаті послуги надаються вихователями тимчасово (не більше 6-и місяців на один випадок) і на професійній основі. На завершення було підведено підсумок, що сімейний патронат має зайняти ключове місце в державній системі підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дітей, які з певних причин залишилися без батьківської опіки, сприяти зменшенню інституалізації дітей та приймати рішення в найкращих інтересах дитини. Якщо Ви сім’я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей, проживаєте в м.Глухові на спільній (власній чи орендованій) житловій площі й небайдужі до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування, звертайтеся за інформацією, як тимчасово підтримати дитину в складних життєвих обставинах на платній основі»

За детальною інформацією звертайтесь за адресою: м.Глухів, вул. Інститутська, 3 (територія ЦРЛ, приміщення пологового відділення І поверх), тел. 3 – 28 – 73.
 
За інформацією Глухівського МЦСССДМ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости