Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині поліція відкрила кримінальне провадження відносно розкрадачів лісу

В Шосткинському районі батько та син вирубали 12 дерев сосни. Аби уникнути відповідальності за вчинену крадіжку навіть побили працівника лісгоспу, який їх викрив і намагався утримувати до приїзду поліції. Правоохоронці з‘ясували, що збиток, завданий ними лісовому господарству, складає понад 50 тисяч гривен.

На Сумщині поліція відкрила кримінальне провадження відносно розкрадачів лісу

На лінію «102» надійшло повідомлення від майстра лісництва про те, що неподалік одного з сіл Шосткинського району він з лісником виявив двох місцевих мешканців, які намагались викрасти з лісу деревину. На вказане місце одразу була направлена слідчо-оперативна група поліції.

Як з’ясували поліцейські, 59-річний чоловік та його 28-річний син були виявлені лісниками під час вивезення трактором краденої деревини з лісу. Службові особи намагались їх затримати до приїзду поліції, проте зловмисники вчинили опір та побили майстра лісу. Потім вивантажили викрадені колоди та втекли.

«Загалом підозрювані зрубали 12 дерев сосни, завдавши збитків державному підприємству на суму понад 50 000 гривень, - коментує Валерій Строкач, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. - Дерева вони розпиляли на колоди довжиною по 2 метри, повантажили на власний трактор та вже вивозили з лісу, коли їх виявили співробітники агролісгоспу».

Самі ж підозрювані кажуть, що в такий спосіб заготовляли собі на зиму паливо.

Наразі трактор вилучений та знаходиться на штрафмайданчику Шосткинського відділу поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 246 «Незаконна порубка лісу» та ч. 2 ст. 350 «Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок». Санкція статей передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости