Новость из категории: Спорт

Нова віха волейбольної історії Глухова

Турнір пам`яті Костянтина Реви давно став своєрідною спортивною, а за великим рахунком – і культурною візитівкою Глухова. Нинішній турнір – вісімнадцятий за рахунком, розпочався минулого четверга, 20 квітня. До участі в ньому прибуло 8 чоловічих та 3 жіночі спортивні колективи. Вперше до змагань залучили сімейні команди. Напередодні гості Глухова ознайомилися з нашим древнім містом і його найвідомішими пам’ятками. Відвідали і Національний заповідник "Глухів", де, серед іншого, скористалися нагодою побачити унікальні експонати постійно діючої виставки колекції дзвіночків Ірини КОЛТАКОВОЇ , родина якої, можна сказати, стоїть у витоків нашого ветеранського волейбольного руху. До речі, гості з Запоріжжя подарували засновнику виставки свої дзвіночки, привезені спеціально до Глухова.

Ось такий скромний, але, тим не менш, приємний внесок до нашого культурного розмаїття. І, Колтакова каже, що нові експонати займуть гідне місце в її колекції. Ще одним примітним моментом нинішніх великих змагань було те, що вони проводилися на 15 -річчя від заснування клуба К. Реви. До цієї урочистої дати, та 20-річчя від початку проведення турнірів його пам’яті, радінням спортивної громадськості, а особливо - Володимира КОЛТАКОВА – побачив світ, хай і скромним накладом, фотоальбом, де знайшли відображення найбільш хвилюючі моменти історії глухівського волейболу. Того ж дня, о 16.00, з матчу між нашою чоловічою командою ВК ім.К.Реви та ветеранами Житомира стартували ігри турніру. А церемонія його офіційного відкриття розпочалася наступного дня, о 10.00, на, теж, традиційному місці – у великій спортивній залі Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка. Тут знову був присутній олімпійський чемпіон Володимир Іванов.

Учасники змагань та почесні гості поклали квіти до пам`ятної дошки на будівлі школи №1, де навчався легендарний волейболіст, додали нових дерев до алеї його імені. Для учасників турніру було організовано концерт «Майстри культури – майстрам спорту», з виступами провідних аматорів глухівської сцени. Далі було три дні напруженої боротьби на волейбольних майданчиках. У фіналі найпрестижнішого – чоловічого – пулу, доля звела давніх суперників, і, можна сказати, спортивних побратимів: команду глухівського ветеранського клубу імені Костянтина Реви та ветеранів київського «Авіакону». Гра була дуже напруженою та динамічною, попри солідний вік деяких учасників. Відповідно, вирували емоції й у стані вболівальників. Цього разу наші пошановувачі волейболу були задоволені, як то кажуть, на всі сто: «ветерани імені Реви» отримали більше ніж переконливу перемогу, рахунок по партіях 2:0!

Ось що зазначає з цього приводу на FB-сторінці ямпільський підприємець, член ВК Реви Сергій КИРКАЧ: Финальная игра турнира просто загляденье! Это еще раз доказывает что турнир удался. Большое спасибо организаторам от всех любителей волейбола Надзвичайно видовищним і динамічним виявився жіночий фінал, де довелося розігрувати навіть «золотий сет». Отже, Глухів – чемпіон, на другому місці – столичний "АВІАКОН ", третіми стали волейболісти Харкова. Далі: Чернигів - четвертий ,п’яте місце у ВК "Оболонь-83 зі столиці, шосте - житомирян, сьоме – команди Запоріжжя, восьме - Глухівського району. Наші волейболістки теж спромоглися на перемогу, другими стали представниці київського ВК "Літаючий м`яч", третіми – Глухів-2. У сімейних волейбольних колективів кращими за всіх виявилися ШКУРАТИ з обласного центру, на другому місці – представники Конотопського району – СТЕЦЕНКИ.
 
Третіми знову стали сумчани – сім`я МАКСИМЕНКІВ, і на почесному четвертому місці - родина МАТКОВСЬКИХ з Глухівщини. Всі, хто відзначився, отримали почесні нагороди від згадуваного Володимира Іванова. Ось як коментує підсумки турніру керівник міського відділу молоді та спорту Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ: -Все, що запланували організатори, виконано. Нормально забезпечені й суто спортивна, і культурна частини. Змагання проходили на високому рівні. Особливо гарними були фінали, причому як у чоловіків, так і жінок.
 
Щодо останнього – той, мабуть перекрив негатив, який полягає в тому, що представниці жіночої статі цього року були представлені слабкувато. Приємно, що перемогли глухівчани. А взагалі, гостям турнір дуже сподобався, і всі вони запевняють, що на наступний – дев’ятнадцятий , знову обов’язково зберуться у нашому місті. Окремо хочу подякувати тих, хто допоміг в організації та матеріальному та фінансовому забезпеченні заходу.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости