Новость из категории: Новини

Чорнобиль у їх сердці назавжди

Минув 31 рік з моменту аварії на ЧАЕС,від тих квітнево-травневих днів 1986 року, коли йшла битва незахищених людей з радіацією. То були дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ. У час смертельної небезпеки на передній край завжди стають найвідважніші. До шеренги цих сміливців стали і дунайчани. Це були люди різного віку, різних спеціальностей і різного характеру, та всі вони з гідністю виконували свій обов’язок. В пам’ять про цей день до Дунаєцької бібліотеки було запрошено ліквідаторів чорнобильського лиха та вдів і проведено годину-реквієм «Є місце подвигу не тільки в дні війни…». Також на заході були присутні учні Дунаєцького НВК та зам. директора по виховній роботі Онічко Г.В. Зав .бібліотекою Пинчук А.П. підготувала презентацію «Чорне крило Чорнобиля», учасники ансамблю «Оберіг» подарували присутнім кілька пісень. Учасник ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії Рожен В.М. поділився з присутніми своїми спогадами про той страшний час.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх учасників, яких немає вже сьогодні серед нас,які захистили собою не тільки Україну, а й усе людство: Вакуленко Івана Микитовича, Науменко Василя Петровича, Бадуненко Василя Івановича та Дяченко Василя Олександровича. Свічку пам’яті запалив В.М.Рожен. Пам’ять немає строку давності.

У наших серцях, у серцях прийдешніх поколінь житимуть імена тих, хто собою захистив світ від атомного лиха, хто передчасно пішов від нас, уражений Чорнобилем. Бажаємо всім ліквідаторам міцного здоров’я, довгих років життя, щастя і злагоди у родинах, мирного неба над Україною, на захист якої вони стали.

Спонсором у проведенні цього заходу виступила Дунаєцька сільська рада ( голова В. М. Мартиненко) Ведучими цього заходу були зав.бібліотекою Пинчук А.П. та спеціаліст по роботі з молоддю Московченко О.М.
 
Л.Цигикал, художній керівник КЗ «Дунаєцький СБК»


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости