Новость из категории: Інформація

Особливості отримання в Україні посвідки на проживання

Існує велика кількість причин, за якими може знадобитися переїзд в Україну наприклад, об'єднання сім'ї, повернення на історичну батьківщину або бажання проживати в країні, де відбуваються активні демократичні реформи. Але якою б не була мета переїзду, без оформлення необхідних документів та підтвердження свого статусу, знаходитися в Україні більше 90 днів не можна. А щоб не порушувати законодавство, потрібно отримати так званий вид на проживання, який може бути постійним або ж тимчасовим.

Особливості отримання в Україні посвідки на проживання

Посвідка на тимчасове проживання

Головна особливість, яку має отримання офіційного дозволу на тимчасове проживання це його обмежений (1 рік) термін дії. При необхідності термін цей можна продовжувати щороку. Підстави набуття тимчасового ВНЖ для іноземців: Вступ в шлюб з особою, яка вжегромадянином України; Наявність документа, що підтверджує дозвіл на роботу; Навчальна віза.

Крім того, тимчасовий ВНП оформляється особам, які здійснюють певну діяльність на території країни наукову, освітню, волонтерську, релігійну тощо

Більш докладно про підстави для отримання ВНЖ, а також про всі документи, які необхідно надати в Державну міграційну службу, можнадізнатися у відповідних органах.
   
Постійний вид на проживання

Перелік категорій осіб без громадянства та іноземців, які можуть претендувати на постійну посвідку на проживання в Україні, великий. Але основними з них

- Колишні громадяни України;

- Особи, які вже протягом трьох років перебували в статусі біженця;

- Особи, які зробили інвестицію в економіку країни в розмірі від 100000 доларів США;

- Висококваліфіковані фахівці, в'їзд яких вигідний для України;

- і багато інших.

Підставою для отримання постійного виду на проживання традиційно вважають наявність дозволу на імміграцію https://vidnazhitelstvo.com/dozvil-na-immigratsiyu/.

Терміну дії у постійного виду на проживання немає, його не потрібно продовжувати і на його підставі здійснюється оформлення громадянства України.

Які можуть виникнути складності

Процедура отримання посвідки є непростою і досить тривалою. Потрібно дотримуватися всіх вимог, передбачених законодавством країни. Часто іноземцю доводиться стикатися з такими труднощами, впоратися з якими йому дуже складно. Незнання тонкощів і специфіки оформлення посвідки доставляє багато незручностей і розтягує процес отримання документа в часі. Найпростіше довірити цю непросту задачу професіоналам. В Україні безліч юридичних агентств, які спеціалізуються на подібних питаннях. Фахівці роз'яснять всі нюанси процедури, допоможуть швидше отримати не тільки виду на проживання, але і громадянство, якщо це буде потрібно. Але іноземному громадянину потрібно бути готовим до того, що процедура отримання посвідки досить складна і копітка.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости