Новость из категории: Новини

Податковою міліцією Сумщини спільно з органами прокуратури припинено діяльність центру мінімізації митних платежів

Співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області в рамках загальнодержавної операції «Рубіж-2017» спільно з прокуратурою області виявлено та припинено протизаконну діяльність групи підприємств, зареєстрованих як у Сумській області, так і на території інших регіонів України.    Злочинна схема полягала у незаконному придбанні нелегальних лісоматеріалів на території Сумської, Житомирської, Чернігівської та Харківської областей, їх легалізації шляхом використання підроблених документів про походження та подальшої реалізації пиломатеріалів на експорт за заниженими цінами.    Грошові кошти від незаконної діяльності поверталась організатору схеми на карткові рахунки, обготівковувались і знову використовувалась для закупівлі нелегальної деревини, її легалізації та експорту.           

Загальний обсяг операцій, проведених через підприємства, які входили до «центру мінімізації митних платежів» (далі - ЦММП), протягом 2016-2017 років склав близько 70 млн. гривень. Сума завданих бюджету збитків  - понад 10 млн. гривень.    За даними фактами прокуратурою Сумської області на підставі матеріалів, зібраних співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області у березні 2017 року відкрито кримінальне провадження за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, службове підроблення та використання завідомо підроблених документів.   
 
Оперативними працівниками та слідчими ГУ ДФС у Сумській області проведено обшуки  підприємств, які входили до складу ЦММП та їх посадових осіб. У результаті обшуків вилучено матеріальні цінності та докази незаконної діяльності, а саме: пиломатеріали (дошка дубу, сосни, ясеня)  загальною кількістю  97 м3, деревообробне обладнання, близько 80 тис. грн готівкових коштів, банківські картки, носії інформації, чорнова документація та печатки  суб’єктів підприємництва.    Загальна вартість вилучених матеріальних цінностей та готівки становить близько 4,9 млн. гривень.    Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости