Новость из категории: Інформація

Працівники поліції Сумщини застерігають жителів області від шахраїв, що називають себе поліцейськими та продавцями чи покупцями в мережі Інтернет

За останні дві доби одразу двоє жителів регіону потрапили на гачок пройдисвітів. Пенсіонер із Сум, аби допомогти синові уникнути неіснуючої кримінальної відповідальності, власноруч віддав зловмисникам понад 10 тисяч гривень, що назвались поліцейськими, а літній глухівчанин поповнив кишені на суму понад п’яти тисяч гривень так званого «телефонного» афериста, який в Інтернеті намагався продати фіктивний лот.

Працівники поліції Сумщини застерігають жителів області від шахраїв, що називають себе поліцейськими та продавцями чи покупцями в мережі Інтернет

До поліції із заявою про шахрайство звернувся 82-річний сумчанин. Чоловік розповів, що на телефон надійшов дзвінок, а коли він підняв слухавку, здалося, що розмовляє з сином, який просив допомогти. Зловмисник повідомив старенькому, що спричинив тяжкі тілесні ушкодження хлопцю, і, аби уникнути покарання та надати грошову допомогу потерпілому на лікування, попросив віддати всі заощадження чоловіку, який має підійти до будинку дідуся. Звичайно, що схвильований такою новиною, чоловік одразу дістав зі схованки всі гроші та, намагаючись допомогти самій близькій людині, віддав їх незнайомцю, який вже чекав його біля під’їзду. Після чого зателефонував сину та зрозумів, що його ошукали.

Постраждав від шахраїв і 69-річний житель Глухова. Чоловік вирішив купити бджіл через мережу Інтернет. А коли натрапив на цікаве оголошення та зв’язався з продавцем, останній попросив сплатити гроші в сумі п’ять тисяч чотириста гривень, після чого перестав виходити на зв'язок.

Сьогодні працівники поліції за двома фактами вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». А також встановили власника рахунку, куди останній потерпілий перерахував свої заощадження.
Слідчі дії тривають. Правоохоронці ж продовжують звертатись до всіх гостей і жителів області бути більш пильними та менш довірливими та радять бути уважними при купівлі та продажу товарів в мережі Інтернет. Розраховуйтесь за товар при його отриманні або безпосередньо, передаючи готівку в руки. Що ж стосується так званих псевдополіцейських, не впадайте одразу в паніку та перевіряйте інформацію. Одразу зателефонуйте близькому родичу, який ніби-то знаходиться в поліції, або ж якщо не вдається додзвонитись, зателефонуйте до поліції та перевірте інформацію у справжніх правоохоронців.
Пам’ятайте, що з такими пропозиціями звертаються лише шахраї.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости