Новость из категории: Інформація

Триває операція «Магазин»

В сучасних умовах значної актуальності набула проблема вживання алкоголю та тютюнопаління серед дітей. Щоб попередити поширення цього негативного явища, правоохоронці в період з 12 по 22 травня проводять комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Магазин». Відповідно до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Тому під час проведення заходів поліцейські будуть перевіряти розважальні заклади і торгові точки, які мають в реалізації підакцизних товарів.

Правоохоронці попереджають, що порушення працівниками підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень). А після розгляду матеріалів адміністративною комісією, працівники поліції вимагатимуть застосувати відносно приватного підприємця фінансові санкції у вигляді сплати чималого штрафу в розмірі 6 800 гривень і позбавлення порушника ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Не уникнуть візиту правоохоронців і ті батьки, які не виконують своїх обов'язків щодо власних нащадків. У загальноосвітніх навчальних закладах держави розпочинаються літні шкільні канікули. Більшу частину дня діти можуть перебувати без нагляду дорослих, які перебувають на роботі або в силу інших причин не контролюють місцезнаходження та дозвілля неповнолітніх.
 
Тому поліція звертається до всіх громадян із проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, не продавати і не купувати алкоголь і тютюнові вироби для підлітків і малолітніх. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє молодого покоління. Віддаючи в руки дитині сигарету або пиво, задумайтеся - хтось може зробити те ж по відношенню і до ваших сина або доньки.
 
 У зв'язку з УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №133/2017 (http://www.president.gov.ua/documents/1332017-21850)
 Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости