Новость из категории: Новини

Суд визнав незаконними постанови Глухівської міської виборчої комісії

Історія про застосування деякими народними обранцями та їх ставлениками незаконних схем у своїх політичних забавках продовжується, але вже добігає до свого логічного завершення.

Суд визнав незаконними постанови Глухівської міської виборчої комісії

Так, 15.05.2017 року Сумський окружний адміністративний суд постановив : Визнати незаконними та скасувати постанови Глухівської міської виборчої комісії Сумської області :

- Про припинення повноважень депутата Глухівської міської ради Литвиненка А.В. та визнання обраним депутата наступного за черговістю кандидата у депутати від Глухівської міської організації політичної партії «Воля народу»;

- Про реєстрацію депутата Глухівської міської ради Сумської області Попової С.В.;

Минулого року в широких колах свідомої громадськості Глухова активно обговорювалася історія про дострокове припинення повноважень депутата Глухівської міської ради від «Волі народу», який згодом вийшов із цієї фракції, а потім взагалі «відмовився» від депутатського мандату, хоча повідомити про це особисто, як то передбачено чинним законодавством, чомусь не зміг.

Тоді голова Глухівської міської виборчої комісії Сумської області (далі-ТВК) Ніколаєнко С.І. 09.12.2016 року зібрала засідання, на якому члени виборчої комісії прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутата Литвиненка М.В.

Далі, 13.12.2016 року та ж сама ТВК збирається знову та приймає рішення про реєстрацію депутом міської ради , кандидата, який був наступним після Литвиненка в списку від «Воля народу» - Попової С.В.

Все, начебто нічого, але розглядати такі питання та приймати вище зазначені рішення ТВК мала право лише після отримання нею рішення міської ради про дострокове припинення повноважень депутата Литвиненка, яке було прийняте депутатами лише 22.12.2016 р.

Та, не зважаючи на порушення норм чинного законодавства, 22.12.2016 р. голова ТВК Ніколаєнко С.І., не вагаючись, у сесійній залі Глухівської міської ради підіймається на трибуну та оголошує рішення ТВК від 13.12.2016 та 09.12.2016, які мали б розглядатися виборчою комісією лише після 22.12.16 р.

P.S.: Багато хто з Вас «усміхнеться», мовляв, нічого страшного нема. Та як часто вам доводиться чути від людей звинувачення в адрес тих, кого вони й не обирали, але якимось чином кандидати набирають потрібну кількість голосів та «отримують» мандат довіри від народу?

Можливо, виборці просто не дуже переймаються тим, які саме люди задіяні в самому процесі виборів?

Оксана Друпп

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости