Новость из категории: Статті

Леніна – на дослідження

Наприкінці квітня містом поповзли чутки про те, що бронзового Леніна, який знаходиться на балансі ВЖРЕКП збираються списувати, зі, скажімо так, вельми туманними перспективами подальшого використання. Потім, в останньому фальшивому випуску «Вісника міського голови» з`явилася подана у гуморному ключі версія щодо продажу його за 100 тис. грн. до Китаю. Це, мовляв, більше відповідає фен – шую, ніж продаж п’ятитонного бронзового монументу скупникам кольорового лому за 1000000 грн.

Відповідно, частина населення, у якої не дуже з гумором (і, мабуть, з інтелектом), сприйняла цю інформацію буквально, чим породила, як воно часто трапляється у Глухові, хвилю нових – зовсім фантастичних чуток. Це спонукало управління ЖКГ та містобудування Глухівської міської ради, у віданні якої знаходиться колишнє комуністичне ідолище, надати таке роз’яснення: Пам’ятник Леніну було демонтовано 07 грудня 2015 року. З того часу він зберігається на території ВЖРЕКП. Балансоутримувачем цього об’єкту є управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради. Його балансова вартість станом на 22.05.2017 становить 5013,00 грн.
 
У зв’язку з неможливістю подальшої експлуатації пам’ятник Леніну підлягає списанню шляхом його ліквідації та здачі суб’єкту господарювання, який провадить діяльність із збирання та первинної обробки металобрухту. Для цього управлінням житлово-комунального господарства та містобудування міської ради було укладено договір на проведення оцінки майна (пам’ятника Леніну) з організацією, яка має досвід роботи в сфері оцінки комунального майна та ліцензію на проведення такої діяльності - ТОВ «Антей Інвест Груп».
 
В рамках цієї угоди спеціалістами будуть проведені дослідження якісного та кількісного складу матеріалу, з якого виготовлений пам’ятник. Відповідне рішення було прийняте виконавчим комітетом Глухівської міської ради від 20.04.2017 № 103. Інформаціцю про «Антей Інвест» можна знайти на https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/38116904/. Згідно з його даними, це підприємство зареєстровано у Глухові за адресою: вул. Суворова, 50, кВ. 1; засновники А. В. КУРЛУК, та О. О. ДРОБЯЗКО.
 
Андрій КОВАЛЕНКО, фото Люсьєни Шум  


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости