Новость из категории: Новини / Новини з відео

Глухівський Ілліч «потягнув» на трохи більше, ніж 100 тисяч (відео)

6 червня, під справою глухівського пам`ятника Леніну, нарешті, підвели велику жирну риску. В присутності представників міськвиконкому, громадськості, ЗМІ бронзового Іліча погрузили на високобортний КАМАЗ підприємства «Технопромсервіс», яке висловило бажання придбати його для утилізації. На ваговому комплексі «Росток – Холдингу» авто з вантажем «потягнуло» на 11 240 кг.

Мінусуючи те, що має транспортний засіб - 9040кг., отримуємо 2200 кг. Саме стільки важить глухівський монумент вождеві світового пролетаріату. Кожен його кілограм оцінений у 47грн. Це дещо нижче пересічної ціни на пунктах прийому кольорового лому.
 
Спеціалізовані сайти ( наприклад, http://ukrmetsplav.com) пропонують за кілограм латуні або бронзи від 55 (шлак) до 75(великі фрагменти) гривень. Чому матеріал, який пішов на Ілліча, продають за ціною нижчою за ту, яку має бронзовий шлак? По - перше, як пояснив директор «Технопромсервісу» Сергій ГАЙВОРОНСЬКИЙ, наш Ленін – негабаритний. Його розчленування автогеном потягне за собою зменшення, як мінімум, на 5%, загальної ваги. По-друге, всередині пам’ятника доволі потужний арматурний «скелет» зі звичайної сталі, яка, коштуючи набагато дешевше за кольорові метали, тим не менш, дає пристойну вагу.
 
Ну, і, трохи здешевлює вартість матеріалу товстий шар фарби та вартість завантаження-доставки за рахунок сторони прийому. Начальник міського управління ЖКГ і містобудування Марія СЕГЕДА озвучила загальну суму коштів, яку отримають від продажу монумента – 103,4 тис. грн. Ці гроші надійдуть на рахунок управління, а подальше їхнє використання вирішить міська рада.
 
 
Вл. інф.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости