Новость из категории: Новини

Поліція розшукує підозрюваного у вчиненні серії шахрайств

Роменські поліцейські розшукують Безбабного Валерія Руслановича, 1997 р.н., жителя м. Суми, за підозрою у скоєнні серії шахрайств. Під приводом продажу метало-пластикових виробів та надання супутніх послуг молодий чоловік оформляв договори, брав передоплату до половини вартості товару та послуг, і зникав. Таким чином від його шахрайських дій постраждало більше 40 громадян. До Роменського відділу поліції протягом року з подібними заявами про шахрайства почали звертатись жителі міста та району. В усіх випадках потерпілі вказували на молодого чоловіка, що під приводом продажу металопластикових виробів, виманив у них гроші.

Суми були різні - від 240 до 6 000 гривень. Всього ж від рук шахрая постраждала 41 особа, серед яких були не тільки жителі Роменщини, а ще й мешканці сусідніх районів. Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що підозрюваний, 20-річний сумчанин, їздив по вулицями райцентру та інших населених пунктів як Роменщини, так і інших районів області, і пропонував жителям різноманітні послуги - утеплення будинків, встановлення огорож, заміна покрівлі даху, продаж і встановлення металопластикових вікон, дверей, і балконів тощо. Аби майбутні жертви не запідозрили обману, він у їх присутності складав письмову заяву у двох екземплярах.
 
Один забирав із собою, а інший лишав покупцю. Обов‘язковою умовою виконання домовленості чоловік висував оплату половину від вартості зазначених в угоді послуг, котру він відразу ж забирав. За підрахунками поліцейських, загальна сума збитку, завдана потерпілим, сягає більше 100 000 гривень. Наразі за всіма фактами відкрито ряд кримінальних проваджень за ознаками ч.1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Наразі поліцейські з‘ясовують місцеперебування підозрюваного, та сподіваються на допомогу громадян. На вигляд розшукуваному 20-25 років, середнього зросту, середньої тілобудови, обличчя овальне, волосся темне, коротке.
 
Працівники поліції звертаються до всіх небайдужих громадян, які володіють будь-якою інформаціє, що допоможе в розшуку підозрюваного чоловіка, повідомити до Роменського відділу поліції за телефонами (05448) 5-26-62, 5-25-49, 050-307-99-34, 102 або в найближче до вас відділення поліції.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости