Новость из категории: Новини

Макові пиріжки з «кримінальним» присмаком

В Серединобудському районі поліцейські викрили двох пенсіонерок у незаконному посіві понад 700 рослин снотворного маку. І якщо одна бабуся вирощувала нарковмісні квіти для краси, інша запевняла - для приготування пиріжків з маком… В рамках проведення операції «Мак» дільничні Серединобудського відділення поліції виявили двох літніх жінок, на ділянках яких рясніли квіти маку.

 

А коли вирішили поспілкуватись з бабусями про культутвання заборонених рослин, виявилось що жодній з них про кримінальну відповідальність за незаконний посів опійного маку нічого невідомо. «Поліцейські щоденно проводять рейди по виявленню та знищенню незаконних посіві нарковмісних рослин, - коментує Олександр Романовський, начальник Серединобудського відділення поліції. – І якщо раніше в поле зору поліції потрапляли наркозалежні, які висаджували чи то коноплі, чи то мак для власного вживання, цього разу порушницями стали дві пенсіонерки у віці 85 та 64 років, на присадибних ділянках яких були висаджені та добре доглянуті 230 та 493 кущів маку. І якщо більш літня бабуся, власниця меншої «наркоплантації» пояснила, що мак посіяла, аби потім готувати пиріжки з маковою начинкою, інша жінка запевнила, що вирощувала снотворний мак для краси». Всі вилучені рослини направили на експертизу.
 
За всіма фактами в поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.310 «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Правоохоронці нагадують, що за подібне милування маком та кулінарні вподобання можуть коштувати кримінальної відповідальності у вигляді сплати чималого штрафу до обмеження волі строком до трьох років.
 
Відділ комунікації поліції в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости