Новость из категории: Інформація

Поліція продовжує виявляти нелегальну зброю та боєприпаси

За вихідні в Роменському та Сумському районах виявили сім артилерійських снарядів часів Другої світової війни, а на Лебединщині – два РПГ в бойовому стані. Поліцейські забезпечили охорону знайдених старих боєприпасів до прибуття співробітників саперних підрозділів, а по факту виявлених гранатометів - розпочали комплекс першочергових слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження. Минулими вихідними в селі Патріотівка Лебединського району в сараї давно покинутого домогосподарства співробітники кримінальної поліції в ході оперативного відпрацювання виявили два сучасних ручних гранатомета.

Зброя була дбайливо запакована у ряднину та мішок. Вибухотехніки ГУНП, які прибули на місце події, попередньо визначили, що знайдені гранатомети перебувають у бойовому стані. Правоохоронці вилучили дану зброю та направили на експертне дослідження. А за фактом її виявлення відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами». А в Сумському та Роменському районах до поліції надійшло два повідомлення від місцевих жителів про знайдені старі артилерійські снаряди. Так, на території колишньої ферми, в 2 км від села Корчаківка, місцеві жителі знайшли одразу шість снарядів калібру 75 мм часів Другої світової війни.
 
Ще на один старий снаряд натрапив житель села Загребелля Роменського району, коли в своїх справах пішов до прилеглого до села лісу. Правоохоронці негайно виставили охорону біля небезпечних знахідок та забезпечили відповідний периметр безпеки до прибуття відповідних саперних підрозділів управління МНС України.
 
Працівники поліції звертаються до громадян з проханням, бути обережними при виявлені вибухонебезпечних предметів. «У разі виявлення боєприпасів або підозрілих предметів, зберігайте спокій та відразу зателефонуйте до поліції і до служби з надзвичайних ситуацій за номерами 102 та 101, - говорить Володимир Бабич, заступник начальника ГУНП. - В жодному разі не намагайтесь переміщувати «небезпечні знахідки» або змінювати місце їх положення. Позначте місце перебування, а при можливості, обгородить його різними підручними матеріалами». Аби не наражати себе на небезпеку, в очікуванні приїзду відповідних служб, поліцейські радять громадянам очікувати їх на безпечній відстані від місця знаходження вибухонебезпечного предмету. Пам‘ятайте, в таких випадках ваше здоров‘я та життя залежить від вашої ж розсудливості та правильної поведінки.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости