Новость из категории: Інформація

До уваги глухівчан!

До уваги глухівчан! На даний момент на території міста Глухів функціонує 4 кладовища: Новогребельське, Веригінське, Усівське, Єврейське. На Вознесенському кладовищі дозвіл на поховання може надаватися тільки при наявності вільного місця на родинному похованні. Міські кладовища є комунальною власністю і перебувають на балансі виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного комунального підприємства (далі – ВЖРЕКП). Реєстрація поховань померлих громадян та оформлення свідоцтва на поховання проводиться ВЖРЕКП, тариф на цю послугу складає 9,45 грн. ВЖРЕКП розташоване за адресою: м.Глухів, вул.Путивльська, 33.

Особа, яка зобов'язалася поховати померлого, після отримання свідоцтва про смерть звертається до надавача ритуальних послуг для укладення відповідного договору-замовлення на організацію та проведення поховання. Ця особа має право вибирати виконавців послуг серед суб'єктів господарської діяльності, які уклали договори із ВЖРЕКП про надання ритуальних послуг. Договір-замовлення заповняюється в двох примірниках, один з яких передається замовнику, другий – виконавцю послуг.
 
Також замовнику надається оформлений в установленому порядку рахунок-замовлення на надання ритуальних послуг. Виконавцям ритуальних послуг забороняється надавати послуги з організації та проведення поховання померлого без оформлення договору-замовлення. Рішенням виконавчого комітету № 31 від 18.02.1016 для суб’єктів господарювання, що надають ритуальні послуги, було встановлено такі тарифи на ритуальні послуги - копання могили ручним способом, а саме викопування могили ручним способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили: ВЖРЕКП - 363,76 грн. взимку, 248,74 грн. влітку (без ПДВ); приватний підприємець Старченко Н.М. - 364,62 грн. взимку, 251.25 грн. влітку (без ПДВ); приватний підприємець Мєшкова І.М. - 374,54 грн. взимку, 261,79 грн. влітку (без ПДВ).
 
На кладовищах працюють доглядачі – представники ВЖРЕКП, які визначаються з місцем поховання та надають дозвіл на поховання померлих громадян, слідкують за дотриманням норм та відповідного порядку як при похованні померлих, так і при встановленні пам’ятників чи інших діях. Наголошуємо, що на території кладовищ місце для поховання померлого повинно виділятися БЕЗОПЛАТНО. Якщо у Вас з’являються скарги щодо функціонування кладовищ або щодо надання ритуальних послуг прохання звертатись до управління житлово-комунального господарства та містобудування міської ради (тел. 2-25-02) або до приймальні міського голови (тел. 2-21-15).


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости