Новость из категории: Новини

Культурні «проколи», муніципальна поліція, низка резонансних заяв…

Минулої п’ятниці відбулося засідання громадської ради, де розглядалися питання стану культурної сфери та громадського порядку в місті. Роль доповідача з першого питання взяла на себе волонтер Ірина ЮСУПОВА – КОБЗАР. Вона піддала критиці роботу чинного керівника міського відділу культури - Олени САМОЩЕНКО, яка на засіданні була відсутня, через поважну причину. На думку Ірини, культурницька робота в місті, яку спостерігаємо нині, не відповідає вимогам часу - головним чином тому, що не несе у собі належного патріотичного наповнення. Щодо конкретики, профільному керівництву закидалися: відсутність належної взаємодії зі школою мистецтв, слаба популяризація української культурної спадщини, припинення проведення таких помітних мистецьких заходів як фестивалю «Глинські дзвони» та «Різдвяних колядок». На думку І. Юсупової – Кобзар, районна культурна ланка останнім часом розвивається динамічніше за міську. Присутні підтримали пропозицію заслухати О. Самощенко зі звітом про роботу від початку своєї роботи на посаді на наступному засіданні громадської ради.

При обговоренняі другого питання головна увага акцентувалася на принципах діяльності майбутніх громадських формувань по охороні порядку. Розглядалися як варіант створення у Глухові муніципальної поліції, так й інші. Запрошені до слова керівник охоронного агентства «Аргус – Щит» Сергій ХІРО та голова ГО «Джура» волонтер Юрій НЕГРЕБА звертали увагу на деякі, скажімо так, проблемні моменти законодавчого забезпечення згаданих формувань та їхньої взаємодії з поліцією. Підтримка ідеї організації у Глухові муніципальної поліції несподівано знайшла гарячу підтримку міського голови, який завітав на засідання, коли якраз розглядалася саме ця проблема. Свою схвальну позицію Мішель ТЕРЕЩЕНКО пояснив, як він вважає, бездіяльністю чинних структур правопорядку.

Мер висловив низку дуже критичних зауважень на адресу їхнього керівництва. Дісталося і прокуратурі, котра, як вважає Мішель, взагалі працює у зв’язці з місцевим криміналітетом. Називалися й конкретні прізвища. Мер повідомив: незабаром відішле декілька відкритих листів до президента Порошенка з оприлюдненням фактів конкретних зловживань правоохоронців. На завершення ж заявив, що питання з муніципальною поліцією треба вирішувати негайно, і запропонував громадській раді підготувати це питання для розгляду вже наступного тижня. Щодо культури, Мішель підкреслив важливість розвитку туризму, чітко окреслив коло пов’язаних з цим проблем – зокрема, відсутність нормальних готелів, і зробив, знову таки, майже сенсаційну заяву, що цього тижня у столичному главку, можливо, визначаться з новим директором НЗ «Глухів».
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости