Новость из категории: Новини / Події

У Шостці чоловік залишив псевдобанкіра без «заробітку»

Завдяки порадам правоохоронців 60-річний мешканець Шостки вберіг свої заощадження. Отримавши повідомлення про заблокування банківської картки, чоловік не лише не повідомив зловмисникам секретної інформацій, а й про так званого псевдобанкіра одразу сповістив поліцейських.

У Шостці чоловік залишив псевдобанкіра без «заробітку»

На лінію «102» зателефонував 60-річний мешканець Шостки. Пенсіонер розповів, що зловмисники по телефону намагались вивідати у нього секретну інформацію по банківській картці.

Під час спілкування з поліцейськими, він зазначив, що на його мобільний надійшло смс-повідомлення з інформацією про те, що його банківська картка заблокована. Згадавши попередження поліцейських із засобів масової інформації про шахрайські схеми, чоловік вирішив особисто перевірити інформацію в банку. Та не додзвонившись до фінустанови, яка була зачинена у зв’язку з неробочим днем, зателефонував за вказаним у смс-повідомленні номером. Говорить, шахрай одразу «перейшов до справи» та наполегливо почав випитувати персональні дані чоловіка, номер його картки та секретний пін-код. Після чого заявник поклав слухавку та повідомив про цей випадок у поліцію.

«Правоохоронці ж вкотре застерігають інших громадян від подібних пройдисвітів, та радять слідувати прикладу чоловіка при телефонній розмові з незнайомцями, - зазначає Валерій Строкач, начальник Шосткінського відділу поліції. – Не довіряйте телефонним співрозмовникам, які називаються банківськими працівниками або ж поліцейськими чи представниками інших держустанов. При спробі вивідати ваші персональні дані чи секретну інформацію по банківській картці, можете бути певні, телефонують шахраї».

Поліцейські наголошують, що справжні банкіри з подібними пропозиціями не звертаються і не проводять жодних банківських операцій по телефону. Тож, про подібні телефонні дзвінки одразу повідомляйте до поліції.   

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости