Новость из категории: Новини / Новини з відео

Глухівська територіальна оборона: перші навчання (відео)

З ранку минулої п’ятниці, 11 серпня, на вході до актової зали Глухівського ГАТІ СНАУ панувало пожвавлення. Велика зала поволі наповнювалася – головним чином, чоловіками різного віку, та, як можна було зазначити з їх зовнішності, соціального, майнового стану, та життєвого досвіду. Тут тобі і «просунуті» легко вдягнені юнаки з татуюваннями на видних місцях, і дужі, затягнуті у грубі солдатські «шмотки» чолов’яги з обвітреними обличчями та натруженими долонями, й інтелігентні дядечки – тільки-но відірвалися від комп`ютера. Втім, попри все, найближчим часом їм належить стати одним цілим – тактичним бойовим з’єднанням - підрозділом глухівської територіальної оборони, що формується на базі Глухівського ОВК. Минулої п`ятниці до агротехінституту запросили солдатів й офіцерів запасу, які будуть, у разі вторгнення ворога, боронити наші терени разом з частинами регулярних військ.

Створення глухівської тероборони обговорювалося, як відомо, вже не перший рік, і лише зараз ініціатива місцевої патріотичної громадськості та військових попала, як то кажуть, в стрижень бойової підготовки Сухопутних військ. Напередодні під головуванням першого заступника голови Глухівської РДА Володимира КАРТАВОГО відбулося засідання оперативного районного штабу з координації роботи у галузі забезпечення законності, правопорядку та обороноздатності, одним з головних питань якого і була організація навчання загону територіальної оборони. Її основні моменти озвучив в. о. глухівського військового комісара Володимир БОЙКО. Керівників підприємств, організацій, установ, як повідомляє офіційний сайт Глухівської РДА glh.sm.gov.ua, ознайомили з порядком проведення навчань, а також довели завдання щодо залучення працівників . Відкриваючи збори, заступник обласного військового комісара Сергій ШУЛЯКОВ звернув увагу, що сусідня держава швидко нарощує свої сили та проводить масштабні військові навчання неподалік кордону з Україною. Це змушує до активізації підготовки дійового резерву нашого війська. Територіальна оборона – одна з його серйозних складових.

Звернувся до учасників зборів і міський голова Мішель ТЕРЕЩЕНКО: - Ви вирішили взяти зброю, і захистити рідне місто. Ми повинні завжди бути напоготові виступити проти загарбників, будь-коли. Я пишаюся вами. Після реєстрації, виступів, анкетування майбутні захисники рідного краю переглянули низку навчальних стрічок з військової тематики «Коротко про правила війни», «Про військо» та «Звитяга». Потім відбулися теоретичні заняття з розвідувальної підготовки, інструктаж по заходах безпеки під час виконання вправ зі стрілецькою зброєю. А з понеділка розпочалася і практична частина: стрільби, орієнтування на місцевості, надання першої медичної допомоги, оволодіння основами бою у лісовій місцевості. Все відбувалось під орудою досвідчених вояків з непересічним досвідом перебування в АТО.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости