Новость из категории: Новини

Злочин без строку давності – на Сумщині поліція розкрила вбивство, що сталося 18 років тому

Працівники Білопільського відділу поліції знайшли тіло зниклого 12 років тому молодого чоловіка та з‘ясували обставини його вбивства. І хоча винний у смерті юнака три роки тому помер, підозра у вчиненні вбивства буде вручена його родині. Близько тижня тому черговий екіпаж патрульної поліції, що ніс службу на одній з вулиць Білопілля, помітив мопедиста, котрий, судячи з усього, був явно напідпитку. Чоловіка доправили у відділок, де на нього склади адмінпротокол за відповідною статтею. В ході розмови п‘яний громадянин обмовився, що його колишня співмешканка кілька років тому скоїла вбивство місцевого юнака.

Розшуковці перевірили інформацію, і з‘ясували, що названа вбитою людина й справді значиться як зникла безвісти вісімнадцять років тому. Наступного ранку протверезілого чоловіка знову запросили до відділку і опитали вже «на свіжу голову», і той підтвердив свою розповідь, додавши, що його колишня цивільна дружина вже кілька років проживає в обласному центрі. Аби остаточно з‘ясувати обставини подій дванадцятирічної давності розшуковці та слідчі разом з цим громадянином виїхали в обласний центр та змоделювали ситуацію таким чином, щоб колишні співмешканці таки зустрілись. В ході бесіди жінка все заперечувала, тож правоохоронці змушені були вдатися до послуг поліграфа. Дослідження показало, що чоловік говорить правду, а ось дама, хоч і не має безпосереднього відношення до вказаних подій, все ж з добре обізнана з їх перебігом, оскільки була свідком. «Як згодом розповіла сумчанка, життя юнака позбавив її батько. Він сокирою завдав тому кілька ударів по шиї, після чого повантажив тіло у візок, вивіз у поле і скинув у дренажний колодязь.
 
Жінка навіть намалювала точну схему розташування колодязя, - коментує розвиток подій виконуючий обов’язки начальника Білопільського ВП Андрій Анісімов. – Аби підняти рештки загиблого, ми задіяли будівельну техніку. Частину роботи довелося зробити вручну, і на глибині п‘яти метрів кістки загиблого були, врешті, знайдені та підняті на поверхню». Наразі в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом убивства, тривають подальші слідчі дії, призначено ряд судово-медичних експертиз, в тому числі – експертизи ДНК.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости