Новость из категории: Інформація

Як сімейній парі знайти роботу за кордоном

Робота для сімейних пар за кордоном користується все більш високим попитом. Перш за все, це – відмінна можливість емігрувати разом, та одразу ж мати гідну зарплатню. Коли і чоловік, і дружина працюють, сімейний бюджет буде набагато більшим і сімейна пара зможе відкласти набагато більше грошей, щоб не повертатися додому зі скромним заробітком. По-друге, робота за кордоном для молодої пари може бути же й прекрасною можливістю почати життя заново у новій країні – можна подати документи на громадянство та залишитися жити за кордоном разом. Консульства сприятливо відносяться до сімейних пар, тому і візу отримати удвох може бути легше, ніж робити це окремо. Але більш за все робота за кордоном для пари приваблює тих, хто хоче знайти високооплачувану роботу без необхідності залишати дружину або чоловіка в Україні та розлучатися надовго.

Як сімейній парі знайти роботу за кордоном


Тож, як знайти роботу за кордоном для сімейної пари? Які є особливості пошуку такої роботи, які труднощі можуть виникнути в процесі, та чого очікувати від вакансій для сімейної пари? У цій статті, мі розкриємо основні секрети успішного працевлаштування для обох членів сімейної пари.

Пропозиції для сімейних пар

Звісно, знайти роботу для сімейної пари в одному місці непросто, але якщо ви чітко націлені на такий варіант – це цілком можливо. Треба перш за все врахувати, що роботодавці мають певний набір вимог до сімейних пар, частіше за все він включає наступні пункти:

- Є певні вікові обмеження – більшість наймачів бажають бачити найманців не старших за 45 років, тому у молодого подружжя є набагато більше шансів на прийняття до роботи.

- Європейці (як і наймачі з інших країн) більш доброзичливо відносяться до шукачів без шкідливих звичок, тому курці можуть мати складнощі з працевлаштуванням.

- Наявність всіх необхідних документів є обов’язковою. Якщо ви хочете отримати роботу в Європі, обом членам сімейної пари треба буде пройти ретельний медогляд.

- Досвід роботи не є обов’язковою вимогою, чого не можна сказати про знання мови. Тому, якщо ви хочете сумісно їхати на роботу до будь-якої європейської країни, хоча б один з подружжя повинен володіти національною мовою цієї країни. Знання англійської мови є також бажаним, але в багатьох випадках не замінює національну мову.

Труднощі пошуку роботи для сімейної пари за кордоном

Ще до початку пошуку, треба зважити ваші можливості та потенціал, та зосередитися на пропозиціях, які ви дійсно зможете задовольнити.

- Якщо ви їдете працювати не лише парою, а ще й маєте дитину, якій потрібен буде догляд, попередьте роботодавця заздалегідь. Можливо йому не підійде варіант часткової зайнятості одного з подружжя, не треба відкладати з’ясування цього моменту до прибуття на робоче місце.

- Не забувайте про те, що роботодавець зазвичай шукає двох повноцінних працівників, коли подає об’яву про роботу за кордоном для сімейних пар. Тому, якщо один з вас хоче працювати на тому місці, а інший хоче лише попасти до країни і потім шукати більш привабливу роботу – ви обидва ризикуєте залишитися без контракту.

Найбільш вірогідні варіанти працевлаштування

Як сімейній парі знайти роботу за кордоном


Робота в Литві та робота в, наприклад, Польщі буде відрізнятися в плані різноманітності пропозицій та попиту на окремі вакансії. Тому вам треба заздалегідь провести пошук по країнам, щоб зрозуміти, куди намагатися емігрувати для роботи залежно від вашого рівню кваліфікації, освіти та очікувань від закордонного працевлаштування.

- Робота в Польщі. Тут у сімейної пари набагато більше шансів знайти роботу в сфері обслуговування. Це можуть бути ресторани та інші місця харчування, готелі та приватні господарства.

- Робота в Литві. Литва – все ж таки більш аграрна країна, тому тут сімейну пару можуть запросити для сільськогосподарської діяльності.

- Робота в Європі. Якщо не фокусуватися на жодній країні окремо, про Європу можна сказати наступне: тут незмінним попитом користується низько кваліфікований фізичний труд іноземців. Тому ви можете легко знайти роботу прибиральника, садівника, пакувальника, робітника сховища, а також працевлаштуватися на фермі, заводі або якомусь виробництві.

Як ви можете переконатися, робота для сімейних пар є, але згоджуватися на неї чи ні – це ваша сімейна справа. Звичайно, якщо хоч один з подружжя – висококваліфікований спеціаліст з вищою освітою, прибирання ягід або робота садівником не для вас, навіть заради того, щоб бути з коханим поруч. У таких випадках легше шукати роботу окремо та просто домовитися з роботодавцями про сумісне проживання.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости