Новость из категории: Спорт

Видовищно, цікаво, безкомпромісно

Саме ці слова передають суть міського святкового шахового турніру, що відбувся у Глухові на День міста. Серед 50 його учасників були й кандидати у майстри спорту, і сивочолі ветерани, й школярі, а також гості з Шостки. Можна сказати, тут бентежний дух молоді зіткнувся з досвідом і урівноваженістю шахістів похилого віку, а одержимість і розсудливість – опинилися, образно кажучи, в одному «флаконі».Ігри проходили за швейцарською системою, в 7 турів з регламентом по 15 хвилин. З першого туру  лідерство захопила група сильніших: майстер спорту Олександр МАЛЮТІН, КМС: Михайло СЕГАЛОВ, брати БАЛИЦЬКІ, Максим НИКОНЕНКО, Ярослав КЕЛЬБАС (молодший).

З тура в тур вони щільною групою просувались вверх,«жалячи» один одного, коли жереб зводив їх за однією шахівницею. Абсолютного штилю ніде не спостерігалося, поєдинки точилися безкомпромісні. У підсумку, хоч з невеликим розривом, але переконливо (6 очків з 7 можливих) переміг О. Малютін. По 5,5 очок на рахунку М. Никоненка, М. Сегалова, Р.Балицького. В такій послідовності вони посіли 2 – 4місця. Серед ветеранів кращим визначено КМС Анатолія КУЗЬМІНА з Шостки. У 80-річного Валерія ШЛАГАНОВА - 2 місце. Третім призером став ще один шосткинець - Антон БОНДАРЄВ. Серед першорозрядників кращим, згідно з додатковим коефіцієнтом, при 5 очках, визначено Ярослава КЕЛЬБАСА (старшого).У дівчат найбільш  результативною була першорозрядниця, талановита вихованка ДЮСШ Тетяна АЩАУЛОВА. Головним спонсором  турніру став голова Глухівської шахової федерації  Андрій МАРТИНЕНКО.
 
Заснував призи для кращих шахістів і шаховий  ветеранський клуб. Спеціальний приз, як єдиному учаснику другої світової війни, було вручено нашому Леоніду ПОДОБЄДОВУ, інший - як єдиному представнику Глухівського району - активному гравцю клубу «Ветеран» Івану ГУЦУЛЯКУ з Есмані. Приз наймолодшого учасника отримав Яромир КЕЛЬБАС. Бездоганно провели суддівство Олександр і Тетяна КЕЛЬБАСИ. Грамоти та призи вручали начальник відділу  з фізкультури і спорту Михайло ПЛОТНИЦЬКИЙ і директор ППК ГНПУ  Олександр РЕБЧЕНКО.Учасники вдячні підприємцю Сергію БУШНЄВУ та депутату міської ради Миколі ХОЛЯВКО за надану допомогу.
 
Андрій СТЕГНО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости