Новость из категории: Новини

Хто добровільно здав зброю звільняється від відповідальності, а хто ні – може потрапити за грати.

В період часу з 06.09.2017 по 06.10.2017 на території м.Глухів та району працівниками поліції проводиться оперативно-профілактична операція по виявленню та вилученню вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки,. За кілька днів проведення операції працівники поліції вже виявили у 22- річного мешканця с.Полошки металевий пристрій схожий на пістолет «ПМ» з написом «MAKAROV».

Як пояснив молодик даний пістолет він придбав в зоні проведення АТО під час проходження служби. Виявлений предмет направлено на експертизу. По даному факту проводиться перевірка. Також по лінії «102» громадянка с.Слоут повідомила, що під час виконання земельних робіт на присадибній ділянці виявила металевий предмет схожий на гранату часів Другої світової війни.
 
На місце виявлення даного боєприпасу було виставлено охорону, до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту управління МНС України. «Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності, – наголошує начальник Глухівського ВП Бібік Л.І.,- більш того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів, він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах». 
 
Глухівський відділ поліції ГУНП в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости