Новость из категории: Новини

Районна сесія: рекордна кількість питань

На сесійному засіданні 8 вересня депутати райради розглянули аж 47 питань порядку денного.       Самих депутатів, однак, зібралося втричі менше, ніж питань, які мали розглядатися - 15 із 26 зареєстрованих. Були присутні на сесії й депутат облради Надія ВАЙЛО, перший заступник голови РДА Володимир КАРТАВИЙ, сільські голови, представники ЗМІ. На засіданні заслуховувалися звіти за перше півріччя щодо виконання районної програми соціально - економічного розвитку та бюджету. До останніх вносилися і певні зміни.

Одним з найбільш болісних було рішення призупинити навчання в уздицькій школі до 15 жовтня – як пояснювалося – « на період вирішення питання щодо збереження будівлі школи». Ще один крок, що не вельми надихає до оптимізму – узгоджене з Мінкультом виключення з базової мережі закладів культури району клубів у Віктровому та бібліотек у Щебрах і Будищах. Як не прикро констатувати, село наше вимирає. У порядку денному значився і звіт начальника районного відділу ЖКГ та архітектури про хід виконання програми «Питна вода на 2006-2020 роки по Глухівському району». Керівник санепідслужби (відділу обласного лабораторного центру МОЗ) Марина МАТВІЄНКО поінформувала присутніх про якість води на селі, зауваживши: перевірку відповідності санітарним нормам змісту кожного водогону потрібно проводити щомісяця. Прозвучали критичні зауваження, що у Баничах та Дунайці не хочуть цього робити. Досить бурхливо пройшло обговорення намірів керівництва Шалигинською ОТГ створити у себе окрему первинну ланку медико-санітарної допомоги. Багатьох тривожить неминучі тертя, а то й конфлікти в процесі передавання майна медичних закладів до власності громади. Голова райради Олексій ТКАЧЕНКО, наприклад, наголошував, що потрібно об’єднувати, а не руйнувати.
 
Сам очільник громади Юрій МАТВІЄНКО вважає: коштів на створення свого ЦПМСД у них вистачить цілком, та й поки громада не відмовляється від надання субвенції для районного ЦПСМД. Ось такий пасьянс: годі вже й розібратися у різноманітті всіляких адміністративних структур зі схожими назвами, і, що мабуть веселіше, функціями. Ще один камінь спотикання - затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки сіножатей державної власності, розташованих за межами населених пунктів Уланівської, Вільнослобідської, Дунаєцької, Фотовизької, Уздицької, Бачівської, Суходільської сільських рад, для подальшого продажу права оренди на земельному аукціоні. Депутат облради Н. Вайло виступила проти затвердження відповідних проектів рішень, будучи впевненою, що сіножаті після продажу просто розорють.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости