Новость из категории: Інформація

ЗАПРОШУЄМО НА СЛУЖБУ В РЕЗЕРВІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ 3022

На базі військової частини 3022 Національної гвардії України міста Шостка створено новий підрозділ - стрілецьку резервну роту. Даний підрозділ військового резерву комплектується з числа резервістів оперативного резерву першої черги, облік яких ведеться у військових комісаріатах. Служба у стрілецькій резервній роті має ряд переваг. Так, громадянам, які не проходили військову службу, при проходженні служби у військовому резерві надається відстрочка від призову на строкову військову службу на весь період служби у військовому резерві. Вони звільняються від призову на строкову військову службу, якщо виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом першого та другого контрактів (один контракт для рядового складу - 3 роки, сержантського, старшинського та офіцерського складу -5 років).

За резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх служби і зворотньо, зберігається місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі чи організації, незалежно від підпорядкування і форм власності. На резервістів під час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, членів їх сімей поширюється дія Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».
 
Резервістам за весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві виплачується грошове забезпечення у розмірі від 1,5 до 2-х прожиткових мінімумів на місяць (пропорційно часу перебування на зборах). За підсумками року в разі недопущення правопорушень, пов’язаних із проходженням служби у військовому резерві, проводиться виплата одноразового грошового заохочення. Під час проходження служби у військовому резерві резервісти забезпечуються всіма видами тилового, медичного та фінансового забезпечення. Граничний вік перебування у військовому резерві - 60 років.
За довідками звертатись у робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9 до 16 години у відділення кадрів військової частини та за телефоном: 066-754-57-33.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости