Новость из категории: Статті

Перший за сто років (відео)

  Отже, у Перемозі, вперше за – вдумайтеся у цю цифру! – 100 років на Глухівщині, споруджується нова церква. Цей клопіт взяв на себе місцевий фермер і підприємець Віктор СКОПЕНКО.

За його словами, будівництво ведеться з дотриманням всіх норм та бюрократичних процедур: -Все задокументовано, є проект. Підрядник має відповідні ліцензії та дозволи. Місцеві мешканці теж допомагають – хто як може. Особливо хочу відзначити Юрія ШУЛІКА та Андрія СТЕЦЕНКА. Почати будівництво було не те що складно – архіскладно: за дозволом в райдержадміністрацію звертався аж 13 разів! Довго відмовляли нам і в під’єднанні до електромережі. З часом, однак, все владналося. Зараз, ось, бачите…

Храмова будівля, що зводиться у центрі села, неподалік головної автобусної зупинки, достоту невелика – площа, на око, близько 120 - 150 кв.м., але планується доволі високою – 18 м. Відповідно, фундамент тут з трьома арматурними поясами, три метри вглиб. Стіни церкви зводять зі звичайної червоної цегли, а ззовні обкладають дуже якісною та дорогою – виробництва сумської «Керамеї». Зовнішня кладка вабить око насиченим теракотово - вишневим забарвленням та вибагливістю кладки.
 
Стіни планують звести до настання холодів. Вже замовили купол, у Харкові. «Храм забирає багато коштів і сил, - каже господар,- але вірю, що все це не пропаде, як то кажуть, всує. Дуже хочу дочекатися першої служби.»
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости