Новость из категории: Новини / Новини з відео

До зими готові (відео)

На засіданні громадської ради, яке відбулося минулого четверга, 5 жовтня, розглядалося питання підготовки міського житлово-господарського комплексу до зими. Запрошений на засідання керівник теплрайону Микола КОЛОША поінформував присутніх про роботу свого підприємства. За його словами, тепловики готові до нового опалювального сезону. Вже проведено весь комплекс необхідних робіт: перевірку магістралей підвищеним тиском, заміну старих мереж, модернізацію обладнання котелень.

Так замінено 300 м. старих труб новими – поліуретановими, а на балансі міста не залишилося жодного старого котла – всі котельні обладнані новим економним устаткуванням вітчизняного виробництва. Це – важливий крок вперед – перший. Другим є пілотний проект - повне обладнання багатоквартирного сектору новими лічильниками тепла, що нині вже на стадії завершення. Лічильники будуть об’єднані в одну систему і зав’язані на комп’ютер теплорайону.   Вжиті заходи дозволяють контролювати та економити витрати паливних ресурсів, роблять роботу опалювального комплексу надійнішою, дозволяють позбутися зайвих витрат, і, відповідно, збільшення тарифів. Щодо останніх – нині вони, в усякому разі для населення, зберігаються на попередньому рівні – замість 36.88 грн. – 23,8 грн. за кв. м. Тарифи для бюджетних установ зростуть, але бюджетники зможуть економити. Щоправда це не найкращим чином відіб’ється на плані освоєння інвестицій підприємством.
 
Недобір тепла бюджетникакми (до 12 - 15тис. замість запланованих 27 тис. гігакалорій) знижує прибуток тепловиків, і, звісно створює певні проблеми. Окреме питання – яке паливо використовувати. Газ нині, дійсно, дорогий, але ціна на «альтернативне паливо» - дрова - різко пішла догори (до 600 грн. за 1 м. куб.), що, зважаючи на великі супутні витрати (транспортування, різка тощо; при опалюванні газом додатково витрачають трохи менше за півмільйона, на дрова йде вже близько 3 млн. грн.), робить опалення газом справою вигіднішим. Є ще один шлях - перехід на брикети, як заплановано для котельні Глухівської ЦРЛ. Це поки дешевше за газ. Загальний висновок, який можна зробити з інформації керівника теплорайону – Глухів перезимує, причому не гірше, ніж торік.
 
Низку актуальних питань ЖКГ висвітлив і заступник міського голови Олександр ВИСКУБ. Окрім ознайомлення з різними комунальними проблемами члени громадської ради обговорили деякі питання соціально – культурного розвитку міста, та обрали нового секретаря – Любов ФЕТИЩЕНКО.
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости