Новость из категории: Спорт

Свято нашого двору

Мин улої п’ятниці, ближче до шістнадцятої, на просторі зони активного відпочинку будинку МЖК по Вознесенській, 1 -А, стало дуже жваво й весело.

Тут зібралися десятки дітей: зі згаданого багатоквартирного помешкання, найближчого дитсадочка, хлопчиків у кадетських повсякденних одностроях. З ними були і старші товариші: спортсмени, юнь з самодіяльних колективів, та батьки, волонтери, представники міської влади.

Всіх їх згуртував спортивний фестиваль за місцем проживання «Свято у нашому дворі», організований відділом молоді та спорту міськради з метою демонстрації переваг здорового способу життя й активного невимушеного спілкування. Захід відкрили, під якісний музичний супровід апаратури РБК, яку налаштовував його директор Олександр ЛАНІН, виступи відомого аматора сцени Романа ДЗЕКЕЛЄВА та дівочого танцювального колективу ППК ГНПУ. Вони, як то кажуть, розігріли дитячі команди учасників «Веселих стартів», дитсадківську малечу, інших, мова про яких піде далі. Старалися й ведучі – молодий спеціаліст МЦФЗН «Спорт для всіх» Катерина ФЕСЕНКО, вдягнена у гарну вишиванку, та її друзі – волонтери.

А офіційний старт «дворовому святу» дав виступ начальника міського відділу молоді та спорту Михайла ПЛОТНИЦЬКОГО. Він згадав, зокрема, недавнє відкриття гімнастичного майданчику та проведення відкритого чемпіонату з воркауту та кросфітінгу на просторі між Ціолковського, 14 і Пушкіна, 60, зазначивши, що бачить в тому гідний приклад для наслідування:

- Маємо створити добротну спортивну інфраструктуру у кожному дворі багатоповерхового сектору, показати дітям, що реальний світ, який їх оточує, куди привабливіший за віртуальний, на екрані комп’ютера, що в ньому є місце для поруху на свіжому повітрі, здорового суперництва, відчуття сили і вміння бути швидким і прудким. Це свято – не останнє, кращі свята у нас попереду.

А депутат міської ради Сергій ДЕРКАЧ побажав дітям здорового блиску в очах, радості, дружби і, взагалі, якомога більше всілякого позитиву.

І ось розпочалися змагання. До згаданих «Веселих стартів» додалися підтягування на поперечині, піднімання 24-кілограмової гирі, влучне пробивання м’яча у ствір футбольних воріт. Тут же явили свою майстерність і брейк – дансисти гурту HOT UNITY на чолі з Максимом ПОЛОЗОВИМ, вихованці ВПК «Мужність» (керівник – Кирил ЯЩЕНКО), запрацював майстер-клас з боксу.

Все навкруги зарухалось, наповнилося життям. Час від часу лунали оплески, добрі слова підтримки. В очах дітей: і учасників, і глядачів можна було спостерігати отой самий здоровий блиск. Голова місцевого ОСББ Валентина ВОЄЙКО, подивившись на все це, зауважила:

- Побільше нам треба таких свят. І для дітей користь, і дорослим додасть настрою, і поспілкуємося один з одним зайвий раз по-людському.

А тимчасом дитсадківська малеча отримувала подарунки від заступника міського голови Маріани ВАСИЛЬЄВОЇ. Згодом почалося частування всіх бажаючих смачним кулішем і гарячим узваром. Пікантної нотки додала у святкування поява справжньої «вкраденої» нареченої з «Дуету». Вона з зацікавленістю спостерігала за навколишнім веселим гармидером, забувши навіть, що сама у легкому весільному вбранні, а надворі вже й трохи зимно. Згодом її «відшукав» наречений, і вони вже споглядали за святом удвох.

Все було, дійсно, живим, яскравим, і, що мабуть головне, дуже приваблювало дітей. Варто згадати тих, хто приклав до цього певних зусиль, або надав фінансову допомогу: колектив дитсадочку «Фіалка» на чолі з Наталею ФЕСЕНКО, торгового представника компанії АВК Сергія ГРЕЧАНИКА, згадуваного С. Деркача, підприємців Віктора ВИСОЦЬКОГО та Наталію ІЗЮМОВУ.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости