Новость из категории: Інформація

Осінній призов- 2017: Деталі нинішнього призову. Списки призовників на строкову службу по м. Глухову та Глухівському р-ну

Ситуація з призовом на строкову військову службу в нас ( як, власне, і по всій Україні) критична. Рахунок відправленим до армійських лав юнакам іде вже не на десятки, а одиниці. Це спонукає владу на місцях до активізації зусиль з залучення на виконання, як казали за радянських часів, почесного патріотичного обов’язку.

У Глухові, на відміну, скажімо, від Львова, де військомати вдаються до тактики «облав» у нічних клубах та затримань осіб призовного віку, вдаються до менш радикальних засобів – наприклад, виїжджають на місця їх помешкання (реєстрації). Минулої середи на такому виїзді вдалося побувати і нашому кореспонденту.

Отже, відбуваємо до Шалигиного приблизно за годину – півтори до початку робочого дня. Оскільки селище дуже розкидане та людне, разом з нами його опрацьовує ще одна група представників військомату та поліції. Починаємо з самого початку населеного пункту – вулиці Лугової. Зупинившись за адресою, вказаною у особистій справі призовника як місце постійної реєстрації, відразу звертаємо увагу на ознаки відсутності мешканців: зарослий бур’янами двір, порозбивані вікна. Підійшли до сусіднього двору, постукали у хвіртку. Нам відчиняє старенька, років під вісімдесят, бабуся. Спочатку не може ніяк второпати, про кого її питаємо, а потім:

- Романа, кажете, вам треба. А він як виключили його з медучилища, так з`їхав з села, разом з матусею. Живуть тепер у Астрахані, знайшли роботу, подейкують, збираються там і залишитися назавжди.

Наступну садибу, розташовану на мальовничій вулиці Лісовій занедбаною назвати годі: великий цегляний будинок, розфарбований у жовте ганок, надворі – чимала купа дров. Знову відчиняє бабуся:

- Так Андрій у Польщі. Ага, приїздив зовсім недавно, побув декілька днів, і назад - робота чекає.

У розташованому на одній з центральних вулиць помешканні іншого призовника – теж зовні добротного, на момент нашого візиту відчиненого, довго не могли нікого догукатися, попри те, що песик, прип’ятий неподалік, гавкотів як несамовитий. Врешті, до нас вийшла, знову, літня жіночка. Заступник військового комісара Володимир БОЙКО цікавиться, чим займається їхній Максим після здобуття магістерського ступеню у СНАУ. Відповідь наступна:

- А зараз направлення нікому не дають – сам влаштовуйся. Повернувся онучок додому, пішов до однієї фірми, іншої – нікому молоді фахівці – ні зі ступенем, ні без, не потрібні. Подався до Москви – там жодних проблем, влаштувався. Тепер ось там постійно, сюди наїздить вряди-годи.

Щось подібне почули й у інших місцях – невеличкій садибці під зарослим кленом вибалком, неподалік прикордонної застави, й під прикрашеними двома великими підковами воротами при небагатому будиночку, розташованому на околиці. Його господиня виховує чотирьох дітей. Старшому з них настала черга йти до війська, але він на заробітках у Росії. Ось така картина…

Дорогою мої супутники, розмірковували, що його робити з тим призовом. Проблема останнім часом серйозно загострилася ще й через те, що проходження строкової армійської служби вже необов’язкове для влаштування до силових структур, куди прагне молодь. Практично ніхто не несе відповідальності й за ухиляння від призову. Ситуація виглядає патовою.

З того, що пропонувалося на її виправлення, варто згадати солідні – тисяч на 10 - 15 штрафи за неявку за повісткою, встановлення для строковиків зарплатні на рівні прожиткового мінімуму, можливість відкупу від служби, як вже давно практикується у Грузії ( еквівалент 3 – 4 тис. $), та, з віднедавна, Росії (близько 20 тис. $). Я ж вважаю, що головною запорукою успішності призову є створення нормальних життєвих умов, коли молодь матиме можливість заробити у себе вдома, бачитиме перспективу в тому, щоб залишатися на місці, працювати, будуватися, народжувати дітей. Саме це найміцніше прив’язує людей до своєї і малої, і великої Батьківщини.

Все з запропонованого, напевно, матиме ефект, але що робити зараз, з цим осіннім призовом?

______________________________________________________________

Глухівський військовий комісар: з`явитися за повісткою можуть завадити лише виключні обставини

Деталі нинішнього призову на строкову військову службу з ` ясовували у глухівського військового комісара, полковника КОВАЛЯ Олександра Миколайовича.

ОСІННІЙ ПРИЗОВ ДО ЗСУ ПРОХОДИТЬ З 1 ЖОВТНЯ ПО 30 ЛИСТОПАДА. В ЗОНУ АТО СТРОКОВИКІВ НЕ ВІДПРАВЛЯТИМУТЬ, ЗАЯВИЛИ У МІНОБОРОНИ ЩЕ ДО ПОЧАТКУ ПРИЗОВУ.

Які зараз термін перебування на строковій службі ?

Призовний вік нині – в межах 20-27 років, для чоловіків, які не служили раніше і не мають права на звільнення або відстрочку від військової служби.

Ті кому 18-19 років, можуть служити за особистої згоди й умови укладення контракту. Терміни служби: з вищою освітою - 12, а всі інші – 18 місяців. Медичні показники другий рік без змін. З 2016 р. непридатними до служби визнаються ті, хто має хронічну хворобу, або інвалідність. Плоскостопість вже не є підставою для визнання непридатним.

Хто має право на відстрочк у або звільнення?

Відповідно до закону «Про військовий обов’язок і військову службу», відстрочка надається тим, у кого двоє й більше дітей, вагітна дружина; студентам денних відділень ПТУ, ВНЗ і духовних семінарій; єдиним годувальникам у сім'ї; педагогам, лікарям, священнослужителям, поліцейським, резервістам тощо.

Повне звільнення від служби в армії можуть отримати :

• визнані за станом здоров'я непридатними до військової служби;

• ті що досягли 27-річного віку (на день відправки на строкову службу);

• до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

• виконали обов'язки служби у військовому резерві протягом строків 1 і 2 контрактів;

• одержали після закінчення вищих навчальних закладів військові (спеціальні) звання офіцерського (начальницького) складу;

• засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі із звільненням від відбування покарання;

• призовники, чиї близькі родичі загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів військовозобов'язаних

Що робити, коли принесли повістку?

Повістка вручається особисто в руки призовнику або найближчим родичам: батьку, матері, братам і сестрам. Якщо призовник або родичі першої лінії розписалися, але не з'явилися у військкомат, наступає адміністративна відповідальність,

Поважними причинами неявки у військкомат можуть вважатися лише форс-мажорні ситуації: стихійне лихо, хвороба, смерть близького батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби , або близького родича дружини. Будь-які інші причини є недостатньо вагомими і можуть бути прирівняні до ухиляння від армії.

За неявку до військкомату передбачені штрафи: від 85 до 119 гривень за перше, й 170-255 гривень - повторне порушення. Кримінальна відповідальність за ухилення від призову передбачає обмеження свободи на термін до 3-х років.

Не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ухилення від призову на строкову військову службу особи, яким за рішенням призовної комісії надано відповідну відстрочку: а) за сімейними обставинами; б) станом здоров'я; в) для продовження навчання; г) у зв'язку з діяльністю депутата, або сільських, селищних і міських голів; д) на період роботи за фахом - педагогічним працівникам з вищою педагогічною освітою у загальноосвітніх навчальних закладах.

Тому можливо зробити висновок, що особа призовного віку повинна при отриманні повістки з’явитися у Глухівський військкомат для проходження комісії и вирішення питання про свій статус, а саме підлягає особа призиву, чи йому надається відстрочка, чи взагалі вінзвільнюються від служби в армії.

Що робити якщо повістку особа призовного віку не отримала взагалі?

Після набрання чинності Указу Президента України про про призов ті, кому надійшла повістка на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути до військкомату у строк зазначений у повістці, а якщо повістка не надійшла - з’явитися в 10–денний термін з дня початку призову, тобто після 1 жовтня, до призовної дільниці.

Підготував Андрій КОВАЛЕНКО

На даний У Глухові до військкомату, де працює призовна дільниця, не з'явились:

м. Глухів

Безуглий Ігор Миколайович

Гавриленко Артем Вікторович

Горенко Євген Олександрович

Дученко Сергій Миколайович

Журавльов Олександр Васильович

Кугай Олександр Володимирович

Левченко Андрій Олександрович

Логвиненко Іван Олексійович

Мартинов Володимир Володимирович

Морозов Володимир Миколайович

Нікітін Михайло Анатолійович

Овсієнко Артем Ігорович

Овсянко Максим Миколайович

Самусь В'ячеслав Вікторович

Семенихін Олег Юрійович

Сухов Дмитро В'ячеславович

Таргоній Андрій Юрійович

Щитченко Олександр Анатолійович

Білогур Олег Миколайович

Губарь Андрій Геннадійович

Дєдушкін Богдан Юрійович

Мошенко Артем Дмитрович

Овчинников Василь Вадимович

Панченко Сергій Вікторович

Руцький Євген Вікторович

Таванець В'ячеслав Петрович

Ткаченко Іван В'ячеславович

Толковець Сергій Володимирович

Богачов Олександр Миколайович

Володько Роман Петрович

Губатенко Владислав Юрійович

Дерезюк Дмитро Андрійович

Колобашкін Владислав Сергійович

Котов Руслан Олександрович

Кустенко Олександр Сергійович

Мартиненко Дмитро Сергійович

Сєчко Володимир Володимирович

Старченко Артем Олександрович

Сухоручкін Олександр Васильович

Третяк Олег Андрійович

Чалий Артем Валерійович

Алекса Юрій Віталійович

Ахмедзянов Павло Анатолійович

Бадуленко Андрій Олександрович

Бобошко Юрій Вікторович

Василько Богдан Анатолійович

Гапонов Євгеній Володимирович

Громак Роман Володимирович

Євтушенко Дмитро Олександрович

Іванов Дмитро Леонідович

Казаков Олександр Володимирович

Кваша Олег Валерійович

Лісневський Андрій Павлович

Медведєв Богдан Вікторович

Милютін Ігор Миколайович

Муковоз Олександр Миколайович

Негрей Володимир Олександрович

Шакотько Ярослав Борисович

Шаман Сергій Сергійович

Артюх Олександр Сергійович

Бессараб Нікіта Сергійович

Бірюк Ігор Сергійович

Жевлев Микола Миколайович

Кобцев Сергій Миколайович

Кривошеєв Денис Олександрович

Маслов Станіслав Олександрович

Медведєв Андрій Юрійович

Муковоз Роман Сергійович

Нікішин Артем Анатолійович

Отченаш Владислав Юрійович

Плотніков Денис Геннадійович

Понирко Микола Анатолійович

Череватенко Артем Володимирович

Шалуханов Сергій Михайлович

Артамонов Дмитро Валерійович

Боров Максим Олександрович

Грибань В`ячеслав Андрійович

Давиденко Сергій Петрович

Клишкін Максим Геннадійович

Колосников Андрій Михайлович

Личов Артур Олександрович

Максименко Іван Миколайович

Мовчан Сергій Валерійович

Муковоз Іван Миколайович

Новиков Роман Михайлович

Павена Олександр Григорович

Панков Павло Юрійович

Примаченко Богдан Михайлович

Пчола Андрій Леонідович

Садкевич Григорій Олександрович

Славко Марк Владиславович

Степченко Андрій Сергійович

Тарасов Дмитро Миколайович

Усачов Андрій Олегович

Філатов Кирило Юрійович

Шпак Максим Миколайович

Ащаулов Євгеній Петрович

Бабяк Олексій Богуславович

Власенко Сергій Сергійович

Восідов Рустам Расулович

Гончаров Артем Вікторович

Кошевий Ігор Олегович

Мандибура Денис Валерійович

Мовчан Олексій Павлович

Осадчий Олексій Ігорович

Самсоненко Василь Михайлович

Сидоренко Олексій Олексійович

Циганок Антон Ігорович


У районі , сільради:

Баницька
    

Юрченко Микола Олександрович
    

Бачівська
    

Рибалко Андрій Олександрович
    

Храмков Владислав Миколайович
    

Рак Андрій Олексійович
    

Білокопитівська
    

Верченко Дмитро Олександрович
    

Грабинський Павло Володимирович
    

Новіков Андрій Віталійович
    

Сакалош Юрій Миколайович
    

Анфіногенов Юрій Вікторович
    

Севрюков Олександр Віталійович
    

Шелков Євген Вікторович
    

В-Слобідська
    

Шестерненко Олександр Вікторович
    

Яценко Микола Олександрович
    

Карпенко Микола Вікторович
    

Бондаренко Артем Андрійович
    

Дунаєцька
    

Кулєш Сергій Сергійович
    

Казанок іван сергійович
    

Науменко Володимир Олександрович
    

Єременко Олександр Володимирович
    

Павленко Андрій Олександрович
    

Есманська
    

Золотарьов Олександр Вікторович
    

Москаленко Руслан Вікторович
    

Чайка Сергій Вікторович
    

Герасимов Олег Васильович
    

Варьоха Владислав Андрійович
    

Чайка Віталій Михайлович
    

Гайдар Владислав Олександрович
    

Іванов Максим Олександрович
    

Маханьков Кирило Іванович
    

Кучерівська
    

Журавльов Андрій Іванович
    

Степаненко Андрій Валерійович
    
    

Перемозька

Фесенко Ігор Геннадійович
    

Половинка Сергій Миколайович
    

Чернобай Андрій Сергійович
    

Гавриленко Володимир Вікторович
    

Полошківська
    

Краснов Євген Леонідович
    

Давиденко Богдан Вікторович
    

Привільнянська
    

Безносов Павло вікторович
    

Давиденко Микола Леонідович
    

Семенівська
    

Канавець Михайло Іванович
    

Цуканов Михайло Васильович
    

Душин Євген Юрійович
    

Сорока Андрій Вікторович
    

Валько Андрій Вікторович
    

Гродзинський Роман Володимирович
    

Беспалий Павло Валерійович
    

Науменко Олексій Володимирович
    

Балаж Віталій Атіллович
    

Сопицька
    

Бережний Артем Олександрович
    

Ахромєєв Олег Олександрович
    

Морозов Віктор Олександрович
    

Шевченко Олександр Олександрович
    

Суходольська
    

Гейко Денис Володимирович
    

Кримов Олександр Михайлович
    

Суглобов Дмитро Олександрович
    

Новіков Дмитро Дмитрович
    

Ащаулов Віталій Петрович
    

Новіков Ігор Дмитрович
    

Ащаулов Максим Олександрович
    

Студенецька
    

Алферов Олексій Анатолійович
    

Алферов Олександр Віталійович
    

Уздицька
    

Скрипка Дмитро Михайлович
    

Сугайло Сергій Геннадійович
    

Чернівська
    

Гурець Ігор Вікторович
    

Яструбщанська
    

Лозовський Віталій Іванович
    

Кравець Денис Сергійович
    

Березівська
    

Ковальов Ігор Юрійович
    

Понирко Микола Петрович
    

Рябенко Іван Олександрович
    

Стеценко Олександр Миколайович
    

Чалий Юрій Миколайович
    

Динник Сергій Миколайович
    

Євтушенко Євген Олександрович
    

Харченко Олександр Миколайович
    

Гапонько Олександр Миколайович
    

Дашко Денис Ігорович
    

Євтушенко Сергій Вікторович
    

Колоша Дмитро Валерійович
    

Муженко Сергій Миколайович
    

Багута Андрій Петрович
    

Кушнєр Максим Миколайович
    

Манжос Андрій Петрович
    

Орловський Євгеній Павлович
    

Андросенко Андрій Михайлович
    

Бурляй Богдан Анатолійович
    

Ісаєнко Андрій Миколайович
    

Семенов Олександр Володимирович
    

Соп"яненко Григорій Сергійович
    

Степаненко Андрій Олексійович
    

Бірюков Ярослав Геннадійович
    

Сильченко Володимир Леонідович
    

Чорній Павло Петрович
    

Бурляй Дмитро Анатолійович
    

Євтушенко Леонід Олександрович
    

Калій Євгеній Вікторович
    

Парфенов Олександр Вікторович
    

Федоренко Ігор Петрович
    

Шалигинська
    

Сакунов Артем Вікторович
    

Торцев Андрій Петрович
    

Сакунов Сергій Юрійович
   



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости