Новость из категории: Новини / Новини з відео

Глухівській дитячій бібліотеці - 80 (відео)

Хтось із мудрих сказав: Бібліотекар – це не професія, а стан душі. Для кожної освіченої людини, бібліотекар – це насамперед творча особистість, яка безкорисливо, щедро, з повною віддачею служить суспільству, читачеві..  Якщо хочеш знати своє майбутнє, поглянь в минуле – так радить народне прислів’я. Що ж, історія свідчить: часи змінюються, а бібліотека залишається!

А починалося все так… Глухівська  районна бібліотека для дітей була створена в 1937р. 12 стелажів та 7тис. примірників  виділила районна бібліотека  для дорослих. Райвиконком виділив  кошти для придбання меблів  та книг. На ці кошти були  придбані меблі та 6тис. примірників. Бібліотека була розташована  в будинку по вулиці Спаській - зараз приміщення райфінвідділу., а в 1938 році бібліотека була переведена в приміщення Будинку піонерів, який згорів під час Великої Вітчизняної війни при бомбардуванні.Під час окупації всі книги з бібліотеки були перевезені до колишньої школи №6 (зараз приміщення водоканалу)  За 75 річне існування бібліотека переїздила в різні приміщення, пережила війну, розлад. З 1970 року бібліотека остаточно переїхала до Будинку піонерів, де знаходиться і зараз. В цей ювілей хочеться згадати наших ветеранів,  які більш 40 років присвятили себе книзі.
 
Це –Дубина С. К. , Андрійчук Л. Г. , Тяпкіна Г. І.  З кожним роком це книжкове царство ставало все приваблішим для своїх користувачів. І на сьогодні бібліотека – це територія дитинства спілкування, отримання, нової інформації. Адже сьогодні 2017 рік для дитячої бібліотеки – ЮВІЛЕЙНИЙ. Ось уже 80 років не змовкають дитячі голоси в бібліотеки. Наші відвідувачі – малюки від 3-ох років і до кінця шкільного життя. Це читачі, друзі, співрозмовники. Тут на них чекають герої улюблених казок, таємниці природи, всесвіту, зустрічі з цікавими людьми й тощо.
 
І саме в цей рік особливо хочеться поділитися здобутками минулого та планами на майбутнє. При маленьких площах, які займає бібліотека, в нас є перевага перед іншими. Адже наша бібліотека знаходиться в центрі, на території державного історико-архітектурного заповідника. І незважаючи на те, що у бібліотеці відсутні просторі книгосховища, великі зали для проведення масштабних заходів, зроблено все можливе для того, щоб відвідувачі почували себе комфортно. Хай у нас маленька команда, але люди творчі і тому всі інноваційні процеси, що народжуються в колективі, знаходять підтримку. Це – Осипенко Л. Д. , Балюк Н. В. ОбуховськаТ.М.. , вже багато років вони роблять все для того, щоб дитина, яка вперше прийшла до бібліотеки не помилилася в своїх сподіваннях.
 
Бібліотеку відвідують – 2 000 читачів. Фонд нараховує понад 42тис. примірників. Щорічно із районного бюджету виділяються кошти на передплату  періодичних видань. Стратегічною метою нашого колективу було перетворити бібліотеку в інформаційний  центр. І сьогодні ми цього досягли. В бібліотеки з’явилисть комп’ютери з інтернетом . Бібліотека  працює над новими інноваційними формами роботи, бере участь у різноманітних міських районних, обласних, Всеукраїнських конкурсах та проектах. Адже ми сьогодні не просто бібліотекарі-педагоги, але й спеціалісти в галузі інформаційних ресурсів, фахівці роботи з інформацією.     
 
Тетяна МАСЛОВА, заступник директора по роботі з дітьми   



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости