Новость из категории: Новини / Новини з відео

Надія ВАЙЛО: головне – системна робота (відео)

Редакцією «Кур’єру» започаткована нова рубрика: "Інтерв'ю про головне". Перший наш співрозмовник - керівник ТОВ "Велетень" Надія Олексіївна Вайло. Тема розмови стосувалася успіхів та досягнень "Велетня", розбудова нашого міста, перспективи розвитку сільгосппідприємства та інш.

Вона не вважає цей рік надто успішним. Разом з тим, і за поганий його вважати гріх:

- Він став ще одним кроком уперед. Підтвердилася, зокрема, правильність курсу на розвиток молочнотоварного виробництва. Наша нова ферма увійшла у п’ятірку кращих по країні, і наступного року, до Всеукраїнського Дня ферм чекаємо у гості тваринників з усієї держави. Щодо рослинництв, є господарства,де окремі показники кращі, але ми дбаємо не лише про скору щедру віддачу від землі, але й її родючість. Прийняли землю від дідів - прадідів у доброму стані, й такою ж повинні залишити нащадкам. І наші нинішні 104 центнера озимої пшениці з гектару – це не суперрекорд. Є на Сумщині господарства, що дійшли до цієї позначки. Але ми досягли її в поліській зоні, на куди бідніших грунтах, ніж у центральному або південному регіонах, досягли завдяки збігові низки як природно-кліматичних, так і технологічних показників. Це орієнтир на майбутнє – для методичної роботи, цілеспрямованого розвитку. Ми не ганяємося за гучними цифрами, а працюємо на перспективу, плануємо на роки вперед. Це і є запорукою розвитку. Важко зібрати понад сто центнерів на кожному з 2,5 тисяч гектарів, але вдосконалення технологій рільництва, культивація нових сортів, застосування сучасних засобів захисту дозволило цього року взяти зерна по 70 центнерів на круг.

Чітка організація, планування, методична робота, злагодженість у діях колективу… На цих підвалинах, схоже, базується вся діяльність «Велетня». Саме це, на переконання його керівника, дозволяє досягати успіху за будь-якої політичної системи та несприятливих обставин.

Згадані негаразди, вважає Надія Олексіївна, часто підштовхують до непродуманих рішень, проведення реформ заради реформ – як , наприклад з реорганізацією медичної сфери. Той хто береться за системні зміни, повинен вміти прораховувати наслідки своїх дій. Політичні уподобання тут повинні відійти на другий, а то й третій план:

- Політика, як відомо,являє собою концентрований вияв економіки, й тому треба дбати про економіку,в її найширшому розумінні. Це моє стійке – і вистраждане – переконання. Якщо я мала якесь відношення до політики, то та була для мене саме на другому плані – настільки, наскільки воно було корисним для розвитку нашого підприємства. Щоправда, коли почалася агресія Росії, політичні питання, патріотична робота переважили. Ми тоді фарбували все у жовто-сині барви, переконували людей поважати свою мову, державу. Зараз нікого не треба переконувати – тепер треба агітувати не словом, а ділом.

Діло (тут тобі й економіка у найширшому розумінні) – це, насамперед, соціальна робота. Будь яка серйозна довготермінова ділова діяльність неможливою без урахування інтересів та різноманітних потреб працівника. Надія Вайло дуже самокритична оцінює свою діяльність у цій царині:

- Вважаю, тут недопрацьовуємо. Трударі заслуговують на більшу турботу. У нас вже прийшли до розуміння, що не варто зосереджуватися виключно на отриманні якомога більшого прибутку. Треба дбати про людей, їхнє здоров’я, дозвілля. Тому й виділяємо значні кошти на оздоровлення працівників, в т. ч. й за кордоном, підтримуємо футбольну команду, ремонтуємо дороги, підтримуємо школи та дитячі садки. На це йде до 2- 3 млн. грн.. щороку. Жодним чином не робимо на цьому реклами, вірячи, що добро й так віддасться добром.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости