Новость из категории: Статті

Глухівський Держлісгосп: результати роботи (відео)

Державне Глухівське лісове господарство – одне з наших успішних

підприємств. Воно стабільно нарощує виробництво, демонструє пристойні економічні показники, забезпечує охорону зеленого багатства краю. Напередодні новорічних свят ми мали коротку бесіду з його керівником Василем Федоровичем КАЦАЛАПОМ.

– Ліс – наше спільне багатство. Його слід примножувати і берегти. Ви керуєте підприємством, у віданні яко го практично дві третини – 22, 6 тис. з близько 34 тис. га. - лісів Глухівщини . Розкажіт ь, як вам працювалося цього року .

На фото – Зелене багатство краю: одна зі знаменитих корабельних сосен під Шалигиним.

 

– Глухівський Держлісгосп, утворений в далекому 1936 році, використовує лісові ресурси на принципах невиснажливого і безперервного користування. Ми забезпечуємо збереження лісів, охороняємо від пожеж, захищаємо від шкідників і хвороб, планомірно задовольняючи при тому потреби виробництва та населення в деревині, дровах, забезпечуючи розширене відтворення, поліпшення породного складу і якості насаджень, підвищення їх продуктивності. Цього року роботи над поліпшенням якісного складу, оздоровлення, посилення захисних властивостей лісів велися на 920 га. лісових масивів, ще на 265 га. молодняків здійснювалися лісівничі догляди.

На фото: за умови дбайливого господарювання лісове господарство забезпечить стабільний економічний результат.

 

Ми – один з найбільших платників податків до місцевих (за 9 місяців поточного року понад 3, 5 млн грн.), та державного бюджетів (майже 11,5 млн. грн.), а також забезпнечили надходженнч понад 3,4 млн. грн. ЄСВ,

Значна сума власних коштів інвестується у створення сприятливих умов для росту головних порід, забезпечення догляду, належної продуктивності. Для цього за згадані дев’ять місяців витрачено понад 5,9 млн. грн. Дбаємо і про збільшення лісистості. За десять років загальна площа насаджень Держлісгоспу збільшилась на тисячу, а цього року – 99 гектарів. Доглядалися лісові культури на 434 га, при плані 380 га., доповнено їх на 202 га. (план – 90 га.). Заготували цього року й 2730 кг. насіння лісових порід. Маємо, до речі, 5 постійних розсадників, де вирощено понад 1,3 млн. саджанців.

Окремо хотів би зазначити, що цього року в наших угіддях не допущено жодного випадку пожеж – завдяки облаштуванню 205 км. мінералізованих протипожежних смуг та використанню сучасного обладнання, зокрема безпілотника, для спостереження за станом насаджень..

- Сьогодні час реформ. Ваше відношення до реформування галузі.

– Реформи не повинні проводитися заради реформ, або, вибачте за банальність, наповнення чиєїсь кишені. Наше підприємство – цілком життєздатне, стабільно працює, виконує покладені на нього завдання. Не треба винаходити велосипед: є конкретні економічні механізми підвищення продуктивності лісового господарства. Вони давно відомі, як їх застосовувати фахівці знають, отже – тут потрібна, насамперед, фахова розмова. Я її поки не спостерігаю.

Ну, не будемо більше про сумне. На порозі – Новий Рік.

– Ви, мабуть, про ялинки. На сьогодні, при плані в 5 тисяч, ми реалізували їх майже шість, якщо точніше- 5, 9 тисяч. Отже, є певне перевиконання. Користуючись нагодою, хотів би побажати всього найкращого своєму колективу, колегам, діловим партнерам. Хай новий рік буде кращим за всі попередні і принесе омріянві стабільність і передбачуваність.

Записав Андрій КОВАЛЕНКО

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости