Новость из категории: Статті

З когорти земляків-правознавців

У період становлення державності України важливу роль відіграють кваліфіковані правознавці. Серед наших видатних земляків-правознавців яскравою зіркою сяє ім’я академіка М . П. Василенка, котрий в Українській Академії наук створив наукову школу, здобутки якої в галузі дослідження історії української державності і права і досі залишаються неперевершеними.

Провідну ідею М. П. Василенка про українське право як самостійне явище перейняв наш земляк-академік НАН України Ю. С. Шемшученко, автор більш ніж 450 наукових праць, 20 монографій, відповідальний редактор 30 фундаментальних видань у галузі правознавства. А от у галузі кримінального права значних успіхів досягнув наш 42-річний земляк, вчений-правознавець В. В. Кузнєцов, Лауреат премії ім.. академіка П. П. Михайленка. Після закінчення з відзнакою НАВС України у 1997 році він через 3 роки захистив кандидатську дисертацію, а у 2014 р. – докторську на тему «Кримінально-правова охорона громадського порядку та моральності» і у 2015 році одержав звання професора.
 
З 2016 року він працює зав. кафедрою гуманітарних та загально- правових дисциплін Інституту управляння державної охорони України КНУТШ. У послужному списку Віталія Володимировича більше 250 наукових праць, у тому 7 монографій, 29 підручників навчальних і практичних посібників, курсів лекцій на правову тематику. Він підготував 4-ох кандидатів юридичних наук. Цілком заслужено ім’я нашого земляка-правознавця ввійшло до видання «Велика українська юридична енциклопедія. Кримінальне право»; т. 17, 2017 р. Саме такі вчені-правознавці гарантують успішний розвиток України як правової держави, яка прагне піднятись до рівня цивілізованих держав світу.
 
Микола Гурець, Микола Захарченко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости