Новость из категории: Статті

Парламент визнав Росію агресором і окупантом

18 січня Верховна Рада ухвалила Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Народний депутат від Сумщини, член фракції «Народний фронт» Олег Медуниця прокоментував важливість прийнятого закону.

«Ми відчували у парламенті, що стосовно закону про реінтеграцію Донбасу чиниться шалений опір та спостерігається істерія з боку Росії. Наша фракція «Народний фронт» більше року лобіювала це рішення в парламентських комітетах, переконували колег із БПП і коаліції об’єднати в один відповідні розрізнені законопроекти. Саме ми наполягли на тому, щоби із законопроекту були виключені «Мінські домовленості», – говорить Олег Медуниця.
– Та врешті, український парламент показав, що він здатний об’єднуватися і ставити національні інтереси над партійними, і 18 січня цей закон був проголосований».
 
Народний депутат відзначив, що Закон про реінтеграцію Донбасу чітко визнає Росію країною-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей окупованими. Також закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України, розширює можливості та посилює мобільність ЗСУ й інших військових формувань, їх здатність реагувати на загрози, які трапляються на всій лінії зіткнення з агресором.
 
«Тепер ми очікуємо на подальші дії Президента і міжнародної спільноти щодо реалізації положень Закону. Насамперед, продовження й розширення санкцій проти Росії, надання Україні летальних видів озброєнь, рішення Ради Безпеки ООН про введення до окупованих районів Донбасу миротворчих місій на умовах України з чітким мандатом», – додав Олег Медуниця.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости