Новость из категории: Новини / Новини з відео

Велика Коляда – гімн народженню Бога на землі (відео)

З 14 по 21 січня, у Львові проходив щорічний національний фестиваль колядок і щедрівок, організований об’єднанням «Фестивальні ініціативи», за підтримки Львівської міської ради. Виступи відбувалися у Храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор). Фестиваль зібрав понад 70 колективів, з 2000 учасників. Серед них був і Народний камерний хор духовної музики Катерини КОБЗАР.

Візит її гурту до Львова - не просто радість участі в фантастичному фестивалі «Велика коляда», це поєднання двох кордонів. Моєю метою, як організатора, було намагатися показати силу та розмаїття української культури, котру зберігають, незважаючи на шалений спротив. Маю велику надію, що презентація Глухова у славетному Львові стане поштовхом для нових ідей по об'єднанню Міста Лева та гетьманської столиці. Наш перший концерт відбувся на Хрещення, коли по всьому місту лунало радісно : «Христос крещається!».

І глухівські співаки подарували львів’янам свої колядки, причому одну виконали на біс. Колектив був вражений реакцією слухачів на концерті, бо саме в них був Дух Різдва, а це радість від кожної колядки, бурхливі аплодисменти кожному виконавцю, щирі усмішки. Двадцять першого, на гала-концерті, хор мав честь стояти в центрі Домініканського собору біля алтарної частини.

Після виконання колядки «Павочка ходить» Катерина Миколаївна зачитала привітання від міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА мерові Андрію САДОВОМУ та львів’янам, а також вручила особистий подарунок від себе - рушник в кролевецькому стилі, який вишивала протягом кількох місяців, і чашку з надписом «Місто де починається Україна» від фотосалону пана Солярова. «Від нашої громади для Глухова також є подарунок», - і мер Львова передав громаді нашого міста ювілейну монету Князя Льва. Далі всіх учасників об'єднало суспільне виконання «Щедрика». Було враження, що це молитва, і що вона дійшла до самого неба.

Посмак львівського Різдва ще довго буде з учасниками фестивалю. Впевнена, що Глухів має всі шанси стати культурною столицею Сіверщини, але для цього потрібна кропітка праця, стратегія успіху, чітка визначеність культурної політики, та велика любов до своєї Батьківщини. Хочу висловити щиру вдячність спонсору поїздки на фестиваль Олександру Миколайовичу АНДРУЩЕНКУ (Кролевецький комбікормовий завод).
 
Ірина ЮСУПОВА - КОБЗАР, організатор



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости