Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині поліція викрила чоловіка, який «прибрав» квартиру приятеля на 8 тисяч гривень

Аби навести лад в своїй оселі, житель Охтирського району попросив свого приятеля запросити до нього прибиральницю. Поки жінка прибирала, чоловіки «відпочивали» за столом. А згодом з’ясувалося, що разом із сміттям з будинку зникла і велика сума коштів. В поліції потерпілий розповів, що попросив свого 47-річного односельця, щоб той привів прибиральницю, аби впорядкувати його помешкання. Незабаром приятель дійсно привів жінку, котра навела лад у господаря будинку. Розрахувавшись з робітницею за прибирання, вони в трьох вирішили відмітити цю подію застіллям. Господар помешкання досить швидко заснув, а коли прокинувся, то виявив, що гості давно пішли. А протверезівши остаточно, з’ясував, що разом із гостями зникли і його заощадження – 8000 гривень, які зберігались в сусідній кімнаті.

Так як готівка зникла відразу після уходу гостей, власник будинку запідозрив у крадіжці свого знайомого. Тим більш, що останній мав кілька судимостей за скоєння майнових злочинів. Своїми підозрами потерпілий і поділився із місцевими поліцейськими. За заявою чоловіка правоохоронці вирішили перевірити його гостя на причетність до скоєння цієї крадіжки, і не дарма.
 
«Як виявилось, приятель заявника, після цих гостин організував кілька гучних застіль для своїх приятелів, а також придбав новий мобільний телефон та зимове взуття, - розповідає Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. - Поспілкувавшись із свідками та зібравши відповідну доказову базу поліцейські завітали до підозрюваного. Останній не став заперечувати своєї провини та добровільно видав куплені на викрадені гроші речі і 435 гривень, які не встиг витратити». За даним фактом слідчі Охтирського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує нове кримінальне покарання від чималого штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости