Новость из категории: Новини / Новини з відео

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО: Подробиці детективної історії в Глухові (відео)

Наприкінці лютого Глуховом стало поширюватися чутки про якусь детективну історію, пов’язану з викриттям корумпованих правоохоронців, яка супроводжувалася публічними затриманнями, гонитвою зловмисників тощо.

Згодом з`явилися повідомлення на сайтах департаменту внутрішньої безпеки МВС та СБУ, згідно з якою військовою прокуратурою Cумського гарнізону Центрального регіону України викрито на гарячому при отриманні неправомірної вигоди інспектора відділу прикордонної служби «Шалигіне». Військові прокурори діяли спільно із слідчими СБУ, співробітниками внутрішньої безпеки НПУ, обласного управління захисту економки та ВБ Сумського прикордонному загону. Затриманий прикордонник, використовуючи дружні стосунки зі слідчим Глухівського відділу поліції, отримав неправомірну вигоду у сумі 8000$ - за сприяння у закритті кримінального провадження за ч.1 ст. 309 Кримінального Кодексу (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Під час затримання вказану суму в іноземній валюті вилучили.
______________________________________________________

 

ДЛЯ ДОВІДКИ

Кримінальний кодекс України, ч. 3 ст. 369-2: «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна».

_______________________________________________________

На ресурсі СБУ йдеться про викриття ще й оперуповноваженого місцевого підрозділу Нацполіції, а також, що прикордонника затримали у центрі міста під час одержання згадуваних восьми тисяч, і його поплічник - оперуповноважений наразі переховується від слідства.

Низку цікавих подробиць повідомили свідки події – глухівчани, з якими вдалося поспілкуватися. Один, наприклад, бачив, як двоє дужих хлопців у цивільному збили з ніг якогось молодика на Києво – Московській, неподалік входу до райбібліотеки, та хутко вдягли на нього кайданки; інший – як група зупинила чоловіка у камуфляжі з торця будинку, де знаходиться бібліотека та магазин «Динамо». Ця інформація отримала підтвердження даними системи відеоспостереження підприємців Буйкових, яке зафіксувало ще й переслідування втікача (наскільки можна зрозуміти – оперуповноваженого), аж до поліклініки. Затриманий біля бібліотеки громадянин, за деякими даними, не був причетний до історії з хабарем.

Андрій КОВАЛЕНКО

 




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости