Новость из категории: Новини / Новини з відео

Шана глухівчан Кобзареві (відео)

Минулої п’ятниці, 9 березня, глухівчани віддали шану пам’яті національному світочеві Тарасу Шевченку. Це було перше відзначення Кобзаревої річниці на новому місті – біля відомої скульптурної композиції у сквері його імені. Тут зібралося близько двохсот глухівчан: представників влади, підприємств, освітніх установ, громадських активістів, членського загалу політичних партій, місцевих депутатів. Міське керівництво представляли секретар міської ради Олена ДЕМІШЕВА та керуюча справами виконавчого комітету Олена ГАВРИЛЬЧЕНКО.

На святі був, звичайно, присутній і безпосередній ініціатор спорудження шевченківського монументу Віктор ЛИСЕНКО, котрий нині, як відомо, опікується новою доброю справою – встановленням скульптурної композиції на честь нашої славної землячки Ади РОГОВЦЕВОЇ. Серед тих, кому було надано слово, треба відзначити депутата міськради, краєзнавця Віктора ЗАЇКУ, та літератора Миколу ГУРЦЯ, які вельми детально, образно, і, водночас, зрозуміло, змогли донести до присутніх важливість події та цінність спадку Кобзаря саме для простих глухівчан. Звичайно, і цього разу читалося багато Тарасових віршів – головним чином учнями та студентами.

Представили свої нові твори і місцеві поети – зокрема Валентин КОВАЛЕНКО. Варто відзначити прекрасний мистецький супровід свята, і роль у цьому старшокласників ЗОШ№2. Шевченківське свято завершило покладання квітів до підніжжя увічненому у бронзі образу молодого Кобзаря. Шануючи, присутні віншували його за безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту.
 
Андрій КОВАЛЕНКО
Фото Анатолія Бойко



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости