Новость из категории: Новини / Події

На Сумщині працівники поліції та державного агентства рибного господарства вилучили у браконьєрів вилов раків

Більше півтисячі виловлених раків повернули у природне середовище працівники Управління Державного агентства рибного господарства в Сумській області та співробітники поліції Сумського району. Незаконний вилов цих водяних тварин був вилучений у двох місцевих чоловіків, котрі за допомогою аквалангів та спецспорядження займались браконьєрством.

На Сумщині працівники поліції та державного агентства рибного господарства вилучили у браконьєрів вилов раків

Вранці, поблизу одного з сіл Сумського району, працівники місцевої поліції та Сумського рибоохоронного патруля під час рейду зупинили автівку, що рухалася в бік обласного центру. Машину зупинили та оглянули вміст багажника. Виявилося, що водій та його пасажир - місцеві жителі, і поверталися з рибного лову додому. Однак коли патруль перевірив мішки з виловом, виявилось, що замість риби чоловіки наловили більше п‘ятисот штук раків. Спеціальне спорядження – акваланги та балони, що знаходилось поруч, не викликало сумнівів у способі та «законності» такого лову.

На Сумщині працівники поліції та державного агентства рибного господарства вилучили у браконьєрів вилов раків

«В діях зловмисників вбачаються грубі порушення Правил спортивного любительського рибальства. Їх діями державі нанесені збитки більше аніж на 14 000 гривен,- коментує подію Сергій Філоненко, головний державний інспектор Сумського рибоохоронного патруля. – На обох громадян були складені адмінпротоколи за ознаками ст. 85 ч. 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства)».

На Сумщині працівники поліції та державного агентства рибного господарства вилучили у браконьєрів вилов раків

Оскільки всі 548 раків були живі, то у відповідності з Законом України «Про тваринний світ», працівники рибного господарства повернули водяних тварин у їх звичайне природне середовище. Що ж стосується правопорушників, то їм загрожує чималий штраф - від 340 до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Працівники поліції та рибного господарства нагадують строки заборони весняно-літного періоду на вилов водних біоресурсів:
з 1 квітня по 29 червня – в придаткових водоймах (ставки, озера і т.і.);
з 1 квітня по 20 травня – в річках та їх кореневих водах;
з 1 квітня до 09 червня – у всіх водосховищах.

Також заборонений всякий вилов раків у період виношування ними ікри, личинок та в період першої линьки з 01.04. по 09.06.2018 року.
В іншому випадку порушників чекає адміністративна відповідальність та конфіскація спорядження лову та виловлених ресурсів.

Працівники поліції закликають громадян бути свідомими і берегти природу. І пам‘ятати, що впольована тварина, забита птаха чи зірвана рідкісна рослина – це чисельні та безповоротні втрати в майбутньому. Тож нехай нашим дітям, онукам та нашим нащадкам дістануться у спадок повноводні ріки, чисельні густі лісі, плодючі степи та чисті гори, наповнені багатим та різноманітним тваринним світом.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости