Новость из категории: Статті

Гід по вибору хостингу для сайту

Хостинг - одна з необхідних речей для будь-якого власника бізнесу, а значить, напевно, і сайту. І це одна з безлічі невідомих областей, в які мимоволі доводиться вникати бізнесменові, далекому від подібних знань.

Гід по вибору хостингу для сайту

У цій статті ми розберемо загальні секрети хостинг-послуг і нюанси тарифних планів. Адже, навіть не вникаючи, нескладно здогадатися, що широкий вибір хостинг-провайдерів і сервісів існує для різних потреб і вирішення різних завдань.

Основні види хостингу

В цілому, хостинг - це місце для зберігання веб-ресурсів та їх коректної роботи. Відбувається це на спеціальному пристрої - сервері, цілодобово підключеному до інтернету. Це забезпечить цілодобовий доступ до вашого сайту. Кожен власник сайту для зберігання інформації і роботи ресурсу бере сервер або його частину в оренду, за яку і виплачує встановлену суму щомісяця. І ось тут вже є деякі розбіжності в послугах, які вам можуть надати.

Віртуальний хостинг або Shared hosting - це послуга, при якій потужності сервера діляться між багатьма веб-ресурсами. Тобто у місця зберігання вашого ресурсу є багато (до сотні) «сусідів». Тому такий вид послуг підійде для невеликих проектів, які не потребують серйозних потужностей. Це найдоступніший і бюджетний варіант, що не вимагає спеціальних знань для настройки. Недоліком цього типу хостингу може бути непропорційний розподіл послуг між ресурсами. Це можливо, якщо один з проектів «важче» інших.

VDS (віртуальний виділений сервер). Таким віртуальним сервером вже можна управляти, майже як фізичним і встановлювати на нього будь-яке ПЗ. Ніякі інші сайти загрозою в цьому варіанті не будуть. Він підійде для сайтів середнього завантаження і складності, наприклад, невеликих інтернет-магазинів.

Виділений сервер або Dedicated - фізично відокремлений сервер, призначений для оренди під один проект. Цей вид послуги призначений для "важковаговиків" - складних і великих проектів, а також для проектів в розвитку. Це можуть бути онлайн-ігри, великі інтернет-магазини і т.п. Такий хостинг повністю налаштовується і адмініструється самим власником.

Colocation - послуга розміщення сервера в спеціалізованому датацентрі. Це спеціально обладнане захищене приміщення, яке поєднує в собі всі необхідні технічні умови для розміщення та стабільної роботи вашого обладнання.

Варто також вивчити можливість вибрати хостинг-провайдера. Хорошим знаком буде наявність тестового хостингу і цілодобової техпідтримки. Це дозволить оцінити рівень послуг і буде гарантією надійності в будь-якій складній ситуації.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости