Новость из категории: Новини

На Сумщині працівники поліції та прокуратури вилучили велику партію наркотичної сировини

Встановлено, що в одному із місцевих магазинів Конотопа під приводом реалізації харчових продуктів наркозалежним особам продається сировина для виготовлення наркотиків. У ході обшуків працівники поліції та прокуратури знайшли та вилучили понад 700 мішків із речовиною рослинного походження, що схожа на макову соломку та макове насіння. Крім того, в приміщенні були виявлені 50 набоїв різних калібрів, револьвер, 38 мобільних телефонів, 19 паспортів громадян України та близько 10 тисяч гривень готівки.

Відтак, у рамках кримінального провадження прокуратурою спільно зі співробітниками поліції у м. Конотоп проведено санкціонований обшук на одному зі складів, що належить приватному підприємству, магазині, а також за місцем проживання керівника підприємства. «Наразі двом особам вже вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів у великих розмірах) КК України, - коментує подію тимчасово виконуючий обов‘язки начальника ГУНП Олег Григоров. – Підозрювані затримані в поряду ст. 208 КПК України та поміщені до ізолятора тимчасового тривання. Вилучена сировина направлена на експертне дослідження. З’ясовуються канали її поставки та коло причетних до купівлі-продажу наркотичної сировини осіб».

За незаконний обіг наркотичних засобів підозрюваним загрожує позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Водночас розпочато кримінальне провадження за фактом зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу - за ч. 1 ст. 263 КК України.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости