Новость из категории: Статті

Олександр Горбачов знає, як підвищити дитячий імунітет!

Цього чоловіка знають майже всі: він досить цікава та різнопланова людина, з якою можна обговорювати будь-яку тему! А ще Олександр – член організації «Співдружність добрих глухівчан», і робить багато корисних справ для місцевих мешканців, особливо малечі. Взимку він неперевершений Дідусь Мороз, а навесні … Нещодавно застала його на дитячому майданчику. Підійшла, розбалакались. З вуст цього чудового чоловіка я багато чого дізналася по тему педіатрії. Наприклад, що ялівець – справжнє спасіння для дітей від частих застуд. Якщо маля страждає від бронхітів та ОРВІ, їй треба гуляти по цьому гаю, вдихаючи аромат ялівця!

Все почалося з конкурсу на кращу ідею створення чогось цікавого в парку. Горбачов запропонував свій проект з власними розрахунками в картинкою, та переміг! Відразу ж поїхав за саджанцями ялівцю до Черкас, закупив там їх 40 штук. Треба відмітити глухівчан, що допомагали Олександру у цій справі: один приватний підприємець надав машину, інші люди заправили її бензином. Потім ще один чоловік надав гравій, щоб посипати доріжки. Та не всі місцеві жителі ставляться з повагою до чужої праці. Так, наприклад, ті, що вигулюють у парку собак, не переймаються моральними нормами та правилами поведінки і дозволяють тваринам витоптувати та знищувати насадження. «Фекалії – ворог ялівця, - говорить співрозмовник. – Вже 2 кущі з цієї причини пропало!». У планах Олександра – зробити ще і лавочку, щоб матусі мали змогу посидіти та відпочити, поки їх малята бігають по галявинці. «Якщо все, що я посадив, виросте, а потім рослини зімкнуться між собою, то ми отримаємо одну суцільну зелену лікувальну стіну! – радісно говорить Горбачов. – Гуляти між ялівцем дітям приємніше, ніж пити ліки! Нехай оздоровлюються тут! До речі, індіанці раніше виганяли хворих на туберкульоз з поселення в гай. Поверталися не всі, але – вже цілком здорові!».
 
Користь справи, що робить Олександр Горбачов, важко переоцінити. Адже, зі слів місцевих педіатрів, у Глухові дуже багато дітей, які через часті застуди не в змозі навіть дитячий садок відвідувати, і матері змушені продовжувати відпустку по догляду за малечею саме у зв’язку з цим. Звісно ж, оснує для даної категорії хлопчиків та дівчаток спеціальний санаторій у Одесі, але глухівчани чомусь відмовляються туди їхати з різних причин. Довга дорога, кошти на білети та все інше. А ось ялівцева галявинка – чудова альтернатива! Зрозуміло, що рослини – не панацея від хвороб, але все ж – таки варто скористатися нагодою і вигулювати крихіток не на гарячому асфальті в центрі міста, а в затишній лікувальній зоні дитячого парку.
 
Оксана КОВАЛЬОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости