Новость из категории: ---

Горе-батьку з Глухівщини за несплату аліментів було накладено обмеження у праві полювання та арешт на все майно

Чоловік з Глухівщини мав сплачувати аліменти на користь вже повнолітньої доньки, починаючи з 2014 року і до моменту закінчення нею педагогічного вишу. Через те, що боржник сплачував аліменти не систематично, утворилась заборгованість в сумі понад 22 тисячі гривень. З метою погашення заборгованості недобросовісним батьком перед своєю дитиною державним виконавцем було винесено постанови про обмеження у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами та у праві полювання, а також накладено арешт на все майно чоловіка. Щоб позбутись проблем, які спричинили обмежувальні постанови, горе-батько сплатив заборговане у повному обсязі.

Після того, як до боржника-аліментника з Роменщини було застосовано 4 обмеження від державних виконавців, чоловік без вагань сплатив понад 67 тисяч гривень на користь забутої дитини. Шкода, що деякі батьки і досі згадують про власних дітей лише після примусових заходів з боку фахівців юстиції. Вчора було дано рух для прийняття другого пакету законодавчих ініціатив в рамках кампанії Міністерства юстиції #ЧужихДітейНеБуває щодо посилення відповідальності неплатників аліментів. Понад 38 і 47 в тисячах гривень – саме такі суми заборгували два жителі Шосткинщини своїм дітям. Схожі історії та практично однакові дії державних виконавців в обох ситуаціях - накладення арешту та майно та рахунки, а також постанова про обмеження у праві виїзду за межі України.
 
Одному з боржників, навіть, довелось повертатись з Києва до Шостки автостопом, без копійки в кишені, ображеному і приниженому, оскільки з банківських рахунків він так і не зміг зняти кошти хоча б на квиток. Юстиція Сумщини дає шанс недобросовісним батькам переосмислити і змінити своє ставлення до власних дітей.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости